Az Elk*rtuk jó film, rohamot okoz a baloldalon

2021. október 27. 21:39

Tetszett az Elk*rtuk, nem is kérdés.

2021. október 27. 21:39
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Tetszett az Elk*rtuk, nem is kérdés. Én ugyan kicsit rövidebbre vágtam volna, meg a vége felé számomra a főszereplők egymás közti dinamikája meg-megbicsaklott – aki látta, tudja, mire gondolok. Mindez mellékes ahhoz képest, hogy készült egy kortárs politikai krimi-thriller, amely valós eseményekből épít érzékletes atmoszférát. A film csúcspontjai szerintem az akciójelenetek, amelyekből még több is lehetett volna. Egyértelműen a székházostrom a legátélhetőbb jelenetsor. Izgalmas, beránt a közepébe, és bemutatja, hogy ott és akkor bizony rendőrök is megsérültek a politikai vezetés ocsmány taktikázása miatt.

Pécsiként konkrétan emlékszem, hogy zöldfülű, nem megfelelően felszerelt baranyaiakat vezényelték a kapuk elé. Aki ezt megengedte, aki erre utasítást adott, hadbíróság előtt kellett volna felelnie. Magyar filmben ilyen intenzív perceket nemigen láttam még.

Szóval mindez rendben van, de a legfontosabb, legörömtelibb mégsem ez. Hanem a baloldal reakciója a filmre. Az a befeszült, idült görcs, amiben hetek óta fetrengenek, és remélhetőleg még hosszan remegnek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fado
2021. október 28. 16:23
Gyurcsány rendkívül hitelesen alakítja El Qrót
barany
2021. október 28. 15:36
Még nem láttam a filmet, de meg fogom nézni. Trombitás véleményére sokat adok. Átéltem az október 23-i rendőri atrocitásokat. Ha az ellenzék hörög, akkor garantáltan jó, a gaztettet leleplező a film.
Pierre
2021. október 28. 11:58
csodalkoztam volna, ha neked nem tetszik, trombitas. Visszaertetek a parthatalom szolgalataba allitott kulturahoz, amire a kommunizmus bukasa ota nem volt ilyen direkt pelda. A szinvonala is pont olyan lett.
kovtib
2021. október 28. 10:47
"Rohamot" okoz. 1. A valós nézők száma elenyésző lesz a választópolgárok számához. 2. Arra jó, hogy akik eddig is hergelődtek, tovább hergelődjenek. 3. A választásokra semmilyen hatással nem lesz, pedig sokat vártak, várnak tőle. (Ja, az a nénike, akiből a film azt hozta elő, hogy ez a Gyurcsány egy patás ördög, is ékes bizonyítéka, hogy kikre hat (ő eddig is ezt gondolta), illetve, hogy biztos baromság a film, mert egyik magyar politikus sem patás ördög. Se jobbról, se balról. Tehát úgy hülyeség ahogy van, és mivel pártpolitikai célt szolgál, (a közvélemény többsége erről van meggyőződve) vélhetően az ellenzéki szavazókat is mozgósítja.) Mindezek miatt, miért is okozna "rohamot". Bele illik az eddigi Gyurcsányozásba, propagandába. Ha később lett volna az előválasztás, biztos, hogy MZP is szerepet kapott volna, ahogy KG is belekerült teljesen értelmetlenül. Miért nem Dobreveznek, ha ő a fő gonosz, miért Gyurcsányoznak, ez valahogy nem passzol, de ennek semmilyen hatása nem lesz a választásokra. Az ingadozó tömeg nem is fog hallani az egészről, vagy ha hall, nem érdekli. Hajrá, toljátok tovább ezt a vonalat. Még a fidesz közeli politológusok is arról beszélnek, hogy ez kevés lesz. Ez nem fogja megfékezni az inflációt stb... Úgy gondolom, hogy ha Vajna megérte volna ennek a filmnek az ötletét, ő ebben a formában ellenezte volna. Lehet, segített volna elkészíteni, úgy hitelesebb és jobb lett volna. Azért gondolom, hogy így lett vo,na, mert ő figyelt a szinvonalra és ez nem egy kampányfilmnek készült, ezért nem is engedte volna, hogy az legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!