Az a kormány, amely a munkásokért semmit nem tett, csak ne fenyegetőzzék az elbocsátásukkal

2021. október 31. 19:34

A kormány legfőbb gyakorlata nem más, mint előállítani egy nem létező problémát, amelyre aztán következetesen rossz választ ad.

2021. október 31. 19:34
Kocsis Árpád
Mérce

„Mindazoknak, akik szerint a kormány újonnan meghozott intézkedése gyávaság, amennyiben a munkáltatókra hárítja annak a terhét, hogy a munkásokat kötelezzék a védőoltásra – természetesen igazuk van.

A kormánynak ugyanis az elmúlt egy esztendőben minden lehetősége megvolt arra, hogy eloszlassa a valós kételyeket, és szép szóval meggyőzze az embereket, hogy nemcsak a saját egészségük, de a hozzájuk közelállók érdekében is oltassák be magukat. Világos volt, hogy nem külön szigetekként állunk a társadalomban, hanem az épségünk nagyban függ mindazok szándékától és magatartásától, akik osztoznak a küzdelmünkben. Harcunk tehát nem magánvállalkozás.

Ha a kormány – amely állítólag oly népszerű Magyarországon – csakugyan úgy cselekedett volna, mint ahogyan elvárható egy világjárvány idején, pusztán a belátás erejével elérhette volna, hogy az emberek éljenek a vakcinával.

És ez a lehetősége továbbra is adott.

Mert hiszen a belátás mégsem olyan, mint amellyel csak a felkentek rendelkeznek, és amelynek a képessége egyenlőtlenül van elosztva az emberek közt. A kellő értesülés birtokában – és amennyiben egyes csoportokat nem rekesztettünk volna el eleve a létfontosságú információk elől – mindenki számot vethetett volna a veszélyekkel, s eszerint dönthetett volna. Ám aki még mindig fenntartotta volna a kételyeit, s váltig kötötte volna az ebet a karóhoz, azt is könnyebb lett volna meggyőzni jutalmazással, mint megfélemlítéssel és büntetéssel, amelyek nyelvét – úgy tűnik – a kormány egyedül ismeri.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2021. november 02. 09:43
"a kormány újonnan meghozott intézkedése gyávaság" Nyilván gyávaság, ha kötelezővé tennék akkor erőfitogtatás meg emberi jogok, ha egyik sem akkor meg miért nem tesznek semmit, több variáció meg nincs..
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. november 01. 22:03
Na mi van, mínuszoló geci banda? Ezek szerint a nyugati oltások ellen lehet hergelni, csak a keleti ellen nem? D
formaegy
2021. november 01. 20:26
Árpika, Árpika. Láttál már egyetemet? Persze, hogy láttál, amikor a hamis diplomádért mentél be. Tudod, ezt az intézkedést már rég meg kellett volna hozni! Sőt! Nem fizetetlen szabadság, hanem azonnal kirúgni. Ennyi. Te szerencsétlen.
Ati Papa
2021. november 01. 14:59
Az eddigi tapasztalatok szerint egyik országban sem sikerült szép szóval oltásra bírni az oltás elleneseket, akik szentül meg vannak győződve az igazukról. Egyébként Who the fuck is Kocsis Árpád ez a tornából felmentett kinézetű megmondó ember?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!