Jakab Péter, a vesztes

2021. szeptember 26. 17:04

Áldozathibáztatás? Ugyan.

2021. szeptember 26. 17:04
null
Knopf Alexandra
Magyar Nemzet

„Történt ugyanis, hogy a hétfői azonnali kérdések órájában a pártelnök a gyermekvédelmi törvény kapcsán a következőt találta mondani: »…ebben az országban mindig valakit gyűlölni kell, most éppen a szivárványos zászlót, ami, higgye el, nekem sem a szívem csücske, de ettől még sosem fogom őket a gyűlölet céltáblájává tenni. Mert egy: magánügy. Kettő: a gyűlölet előbb-utóbb mindig visszahull a gyűlölködők fejére. Úgyhogy azt mondom önnek, miniszterelnök úr, hogy így a vége felé ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.«

Az idézett mondatokon minden jóérzésű ember, legyen az jobb- vagy baloldali, joggal háborodik fel. Nem úgy a magyarországi baloldali politikusok és a csatlósmédia, akik viszont mélyen hallgatnak akkor, amikor egyik prominens vezetőjük – aki rá­adásul miniszterelnök-jelölti indulásával az ország irányítására is bejelentkezett – nemi erőszakkal viccelődik, ráadásul teszi mindezt homofób módon.

Hiába keressük a pártok felháborodott közleményeit, a jogvédő és civil szervezetek tiltakozásra buzdító felhívását, vagy a baloldali firkászok elítélő vezércikkeit. Egyedül a Budapest Pride reagált a parlamenti beszédre, és felszólította Jakab Pétert, hogy fejezze be a szexuális erőszakon való viccelődést – hozzátéve, hogy ha a parlamentben lehet gúnyolódni a melegeken, akkor miért ne vehetnék a társadalom egyes tagjai felhatalmazásnak, hogy ugyanezt tegyék. A Pride-on kívül a pártok közül egyedül a Momentum érezte úgy, hogy meg kell szólalnia a kérdésben, de tőlük is mindössze egy »Orbán Viktor és a Fidesz gyűlöletpolitikája tehet mindenről« típusú Facebook-posztra futotta. Áldozathibáztatás? Ugyan.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szerencsi Veronika
2021. szeptember 27. 17:23
Ha a gyűlölködés visszaszállna - te már nem látszanál ki abból a halom xarból, amit már másokra dobáltál!
jégecet
2021. szeptember 26. 20:18
Jakab beleszállt Kocsis Mátéba: "siralmas munkát végez" Vasárnap Demeter Mártával megnézte a Jobbik miniszterelnök-jelöltje, hogy milyen munkát végez a Fidesz frakcióvezetője a VIII. kerületben. „Siralmas” – nyugtázza a látottakat Jakab Péter. „Mintha visszamennénk az időben. Omló vakolat, szegénység, drog, kilátástalanság. Ez a teljesítményed Máté, sok-sok millióért. Talán nem bohócozni kellett volna az adófizetők pénzéből, hanem dolgozni. Na ez az, ami neked nem megy. A munkát meghagytad nekünk. Nem baj. El fogjuk végezni helyetted, Mártával együtt. Te pedig mehetsz majd a főnököd után." Kocsis válasza: "Jakab alkalmazottat nem az eszéért szeretik, és a bohóc szerepet sem véletlen kapta. Ellátogatott most a nyóckerbe, ahol áldatlan állapotokat talált. Gyorsan írt is nekem, hogy ez milyen siralmas. Egyetértek vele, de szóljon már valaki szegény bohócnak, hogy már két éve Pikó Andrásnak hívják a polgármestert. Igazán tudhatná, Gyurcsány szolgái mindketten. Ha fel tudná fogni valamikor Jakab, hogy mi a dolga egy polgármesternek, akkor forduljon hozzá bizalommal. A hazudós polgármesterünktől meg is kérdezhetné, hogy miért lett sokkal rosszabb hely a nyolcadik kerület mióta ő vezeti, és miért csapta be szinte mindenben a kerületieket. Kosz, szemét mindenhol, a köztereket ellepték a hajléktalanok, sokszor annyi lett a narkós a kapualjakban, a parkokban, bezáratták a kulturális intézményeket, kimutyizták a balatoni gyerekstrandot a vitorlás haveroknak, kinullázták a társasházi felújításokat (alattunk ez 2 milliárd volt évente!), megnyirbálták a közbiztonsági szervezeteket, egyetlen egy komolyan vehető fejlesztési program nem indult, de legalább szerveztek biciklizést migráns nőkkel, mert az nagyon kellett a népnek. És még hosszan sorolhatnánk. Mindezt minden idők legnagyobb éves költségvetéséből! Szóval Jakab, ezek vagytok ti. Mögöttünk volt teljesítmény a kerület fejlesztésében, a barátaitok mögött csak a szégyen, a leépülés, az újbóli gettósodás, a tízmilliós közbeszerzési bírságok, leállított programok vannak. Jó, hogy épp most nem voltak veled a verőlegényeid, amikor házhoz mentél a pofonért.' :DD
Wezo
2021. szeptember 26. 19:52
A baloldal szintje a következő: "Peti vagyok, Gyöngyi leszek, Depi vagyok, öngyi leszek!" Ennyire futja! Hogy a világ proletárjai és proletár női kivel egyesülnek, azt már ők sem tudják. Mi pedig hagyjuk őket békén, Jakab Petivel, aki Gyöngyi lesz, aztán depi és ha nem lesz öngyi, akkor addig él, amíg meg nem hal, vagy ballos fajtársai agyon nem verik.
states
2021. szeptember 26. 19:29
Gyurcsány bohóca megtette, amiért fizetik, innentől már csak kolonc a mosléknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!