Ritkán adatik meg egy diplomatának, hogy kavicsot dobjon a történelem gépezetébe

2021. június 08. 08:48

A kommunisták részéről a kompromisszumkeresés mímelése soha nem egyéb, mint időhúzás

2021. június 08. 08:48
Pogrányi Lovas Miklós
Facebook

„[George Frost Kennan] az 1946-os Hosszú táviraban leleplezte a mai napig használatban lévő marxista taktikát. Ennek ismérvei:

1) Be fogják lakni a nemzetközi civilszervezeteket és testületeket.

2) Fedőszervezetként fogják használni az Ifjúsági, női, faji, etnikai, munkaügyi és egyéb szakmai szervezeteket.

3) A liberális médiumokat és kiadókat befolyásuk alá vonják és fellazítási célokra fogják használni őket.

4) Beszivárognak a nagy nemzetközi szervezetekbe, de még az egyházakba és vallási csoportokba is.

Kennan szerint a kommunisták a következő módszerekkel érik el céljaikat:

1) Aláássák a nyugati társadalmak általános politikai és stratégiai potenciálját: megrendítik a nemzeti önérzetet, megbénítják a nemzetvédelmet, társadalmi elégedetlenséget szítanak és megbontják a nemzeti egység minden formáját. Mindenkit arra ösztönöznek, hogy panaszaikra ne tárgyalásos úton és kompromisszumra törekedve keressék megoldást, hanem erőszakos küzdelemmel. Kijátsszák egymás ellen a szegényt és a gazdagot, a fehéret és a feketét, a fiatalt és az időst, a bevándorlót és az őslakost. 

2) A kommunisták mozgósítják a nyugati liberális közvéleményt a gyarmati rendszer ellen. A függőségi helyzetben lévő népeket az aktuális gyarmattartók ellen lázítják, majd ezt követően elfoglalják a gyarmattartók helyét és ők alakítják ki az új, függőségi viszonyokat.

3) A helyi sajátosságokhoz alkalmazkodva, egyéni módszertant kidolgozva destabilizálják az antikommunista kormányzatokat.

4) A szovjet érdekszférába vont országokban szétzilálják a társadalom organikus szövetét, felszámolják a természetes közösségeket: a nemzetet lakossággá silányítják, melynek tagjai nem lesznek kapcsolatban egymással és ekként közvetlenül a hatalom alá rendelhetők.

5) Egymás ellen hangolják a nem-kommunista országok népeit, feszültséget gerjesztenek a nagy európai nemzetek között és viszályt szítanak a kis népek között.

6)  Az ellenfelekkel szemben kompromisszumos megoldásokat lebegtetnek, de azokat végül nem fogadják el és kihátrálnak az egyességekből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
22-es csapdája
2021. június 16. 12:43
Ugyanezen az oldalon is tünet a jobberek között, hogy a saját mércéik szerint ítélik meg a baloldal szereplőit, nem pedig a baloldali szavazók, meg a progresszívek mércéje szerint. Aztán leírnak ilyeneket, hogy majd az elégedetlen progik kirúgják KariGerit... Miért rúgnák ki? Pontosan azt csinálja, amit ők szeretének - és ez nem az, amit a jobberek szeretnének. Ergo: elégedettek velük.
fonak
2021. június 08. 17:36
Lásd még: Jurij Bezmenov. Bár amit Kennan és Bezmenov Moszkvának tulajdonít, az már rég áttette a székhelyét Nyugatra. Vagy mindig is ott volt a valódi székhely, és a Szovjetunió elhajló volt, miután Sztálin kiirtotta az első generációs bolsevikokat szinte az utolsó emberig. Ettől még alkalmazta a felforgatás kidolgozott taktikáit, ami a háttérhatalomnak nem is lehetett ellenére nagyon. Hiszen hagyták, hogy az amerikai egyetemeket elfoglalják a kultúrmarxisták, sőt valójában a SZU felbomlása után vett igazán lendületet a dolog, persze leginkább 2009, Obama elnökké választása volt az, amikor igazán beindult a kultúrmarxista téboly, kiszabadulva az egyetemi kampuszok falai közül.
nemecsekerno_007
2021. június 08. 13:14
Ez elég durva. Bolsi kézikönyv.
Rocktoberi
2021. június 08. 10:33
Van aki ezt már 1946-ban is látta. A sok hülye meg ma sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!