Karácsonyt végképp eltörölni

2021. június 24. 09:51

A szélsőbaloldali mozgalmárok összehangolt támadást folytatnak a szabad világ ellen.

2021. június 24. 09:51
Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

„Emlékszünk még a proletár Internacionálé soraiból ismert felhívásra – »A múltat végképp eltörölni…«? Nos, ez a kiindulópontja a mai Amerikából terjedő agit-prop »eltörléskultúra« irányzatnak, amit a liberálisok ellentmondást nem tűrően erőltetnek az egész világra.

A béke-, hagyomány- és hazaszerető polgárokat naponta érik az újabb és újabb atrocitások. Ezúttal Randolph városa, New Jersey-ben (USA) volt az újabb woke és eltörléskultúra helyszíne. A helyi oktatási testület egyhangúlag megszavazta az ünnepek eltörlését, pontosabban azok nevének említését. A hálaadás (Thanksgiving), Kolumbusz napja (Columbus day) vagy a karácsony (Christmas) már a múlté az ő olvasatukban. Mondjuk idehaza egy bizonyos »Karácsony« eltörléséért, azt hiszem, sokan közülünk hálát adnának.

Az első pofon Randolphban Kolumbusz napjának őslakosok napjává (Indigenous ­peoples day) történő átnevezése volt. Kolumbusz Kristóf ma már nem Amerika felfedezője, hanem leigázója – a liberális demokrata fősodor szerint. Ehhez képest azért Ohio fővárosát még a mai napig Columbusnak hívják, New York egyik legkedveltebb tere a Columbus square, British Columbia tartomány Kanadában szintén Kolumbuszról kapta nevét, az Egyesült Államok fővárosa a District of Columbia közigazgatási körzetben helyezkedik el, és nem mellesleg egy egész ország – Kolumbia – szintén Kolumbuszról lett elnevezve. De eljön majd a pillanat, amikor az eltörléskultúra önkényurai és önkényúrnői majd ezeket is átnevezik. Az lesz az utolsó csepp a pohárban.

De Kolumbusz kiiktatásával nem elégedtek meg a radikális véleményformálók. Tovább feszítették a húrt. A woke eszmékkel átitatott oktatási testület Randolphban épp azt szavazta meg, hogy mostantól minden ünnepet csak »ünnep 1«, »ünnep 2« stb. módon említsenek. Nincs több hálaadás ünnepe november negyedik csütörtökén, nincs több függetlenség napja július 4-én és nincs több karácsony december 25-én. A helyiek ezt már nem hagyták annyiban. Kiabálós vitába fajult a napirendi téma felvetése és a szavazás az oktatási testület ülésén, amelyen a szülők és gyámok is részt vehettek. A helyi lakosok ezt követően kérvényt nyújtottak be az oktatási testület egészének lemondatására. Várjuk a fejleményeket, hogy ezúttal ki kerekedik felül ebben az ütközetben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2021. június 24. 17:03
Nekem - ugyan nem ott élek de azért kedveltem, legalábbis a régi kulturáját, zenéjét, az országot..ünnep 1 lesz, ha a hülyéket Amerikában elhajtják a francba..és ünnep2..ha Karácsonyt is 2022-ben..
Megtalálta
2021. június 24. 14:11
"A woke eszmékkel átitatott oktatási testület Randolphban épp azt szavazta meg, hogy mostantól minden ünnepet csak 'ünnep 1', 'ünnep 2' stb. módon említsenek." Ennyire híg fos progresszió a világon nem létezik, bzmg...
istvanpeter
2021. június 24. 13:46
Nos, egyszerűen arról van szó, hogy a jelenlegi civilizációs és kulturális struktúrában a totális világuralom nem valósítható meg. Ezért a világuralomra spekuláló háttérhatalom simán a mostani emberi társadalom teljes szétverése, s az egyes emberek lealacsonyítása és az identitásából történő kiforgatása mellett döntött. Az erre irányuló szervezkedés akciózás gyakorlatilag már több, mint száz éve megkezdődött, de az emberiség elleni felforgató háborút mostanában komolyan felgyorsították. Különösen az európai fehér társadalmat szeretnék felszámolni és kvázi alacsonyabb rendű kultúrákkal helyettesíteni.
csuszka
2021. június 24. 12:46
Az 'ünnep 1', 'ünnep 2' tényleg baromság. Viszont az tisztességes, ha a kiirtott őslakosok emlékére van egy ünnepnap.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!