Európát a keresztény nemzetek szövetségének álmodták meg

2021. május 01. 11:01

Számunkra ez nem álom, hanem valóság, munka és cél, amiért mindig is dolgozni fogunk.

2021. május 01. 11:01
Varga Judit
Varga Judit
Facebook

„2004. május 1-je sokunk számára marad emlékezetes, hiszen ezen a napon vált Magyarország az Európai Unió tagjává. Úgy gondoltuk, egy olyan európai közösséghez csatlakoztunk, amely az EU alapítóinak szellemiségét tovább hordozva egy erős nemzeteken alapuló, erős Európát alkot majd.

Idővel azonban bebizonyosodott, hogy az elődeink által ránk hagyott örökséget nem mindenkinek áll érdekében megőrizni. 2010-től konstruktív viták helyett politikai boszorkányüldözés vette kezdetét, ahol nem számít már a józan ész, s ahol a párbeszédet felváltották az ideológiai megfontolásból indított rágalomhadjáratok. A cél pedig mára nyilvánvalóvá vált: egy új, nemzetek feletti Európa létrehozása.

Minden nehézség és rosszindulat ellenére mi maradunk, még akkor is, ha sokan Brüsszelben az ellenkezőjét kívánják. Európa emlékezeteként, az alapító szerződések, a status quo őreiként vigyázzuk Robert Schuman és Helmuth Kohl örökségét. Kitartunk, mert tudjuk, hogy Magyarország nélkül nincs egységes Európa.

Bízom benne, hogy a következő hónapokban az Európa jövőjéről zajló viták új válaszokat tudnak adni a kontinens legnagyobb kihívásaira, legyen szó a koronavírusról vagy éppen a migrációról.

Addig is mindig jusson eszünkbe az EU mottója: »Egység a sokszínűségben!« Ahol a sokszínűség legalább annyira fontos, mint az egység.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2021. május 02. 11:25
"Európát a keresztény nemzetek szövetségének álmodták meg" Magyarországot meg szabad és független országnak álmodták meg.
geyza1947
2021. május 02. 09:58
Európát a kezdetekben senki sem álmodta meg, a történelemben alakult ilyenné, az más kérdés, hogy az Európai Uniót megálmodták, de az más tészta. A hölgy maga sem tudja mit beszél, csak kersztényez ide-oda, hogy valahová eljusson, de az nemigen detül ki, hogy hová. Olyan ez mint a "katolikus" magyar vezető, aki valójában református..........................................Egy dolgot tudomásul kell venni, a történelem alakulása ritkán tudatos. Csak egy példa, egy idióta elmeháborodott diák pisztolylövése kirobbantott egy világháborút, ahol tizmilliók haltak meg !
realman
2021. május 01. 19:34
Varga Judit tovabbra se akar bennunket elkapraztatni a sajat gondolataival. Ezzel az erovel egy papagajt is kinevezhettek volna miniszternek.
Szuverén maffiaállam
2021. május 01. 19:08
"erős nemzeteken alapuló, erős Európát alkot majd" Az bebaszna egy olyan gyönge törpeállamnak, mint Orbánia. De titeket is odaengedndek az asztalhoz, mert Európa szolidáris.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!