Lánczi András és Karácsony doktori disszertációja

2021. május 17. 08:57

Kicsinyesnek tartom, amikor a volt tanár beszámol a volt diákjával eltöltött időről.

2021. május 17. 08:57
Hont András
Hont András
Facebook

„Akkor még valami Karácsonyról, de csak azért mert mélyen ellenszenvesnek és mérhetetlenül kicsinyesnek tartom, amikor a volt tanár, egykori főnök politikai megfontolásból beszámol közéleti szerepet vállaló volt diákjával/beosztottjával közösen eltöltött időről. Lánczi András nem érezte magát illetékesnek, hogy megszólaljon amiatt, hogy egyetemét fönntartó alapítvány élére egy dúvad került, gerincesen hallgatott az MNB-vel való konfliktusról is, nem egyszerűen csöndben maradt, de másokat is elhallgattatott, amikor egyetemének szenátusa szavazni akart az SzFE-vel való szolidaritásról. Ám azzal kapcsolatban feltétlenül szükségesnek tartotta megnyilvánulni, hogy Karácsony Gergely nem írta meg doktori disszertációját, és emiatt megszüntette munkaviszonyát. »Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni« – írja Lánczi Karácsonyról, és még nyelvtudásával kapcsolatban is tesz egy oldalvágást.

Utóbbit nem tudom megítélni, Karácsony Gergellyel csak magyarul volt módom beszélni, úgy viszont tudományos kérdésekről is. Mellesleg több tanulmányát is olvastam. Karácsony szociológusként abszolút felkészült, kifejezetten eredeti, inspiráló meglátásokkal rendelkezik, és készségesen állt mindig rendelkezésre, ha valaki ilyen kérdésekről óhajtott diskurálni. Annak, hogy valaki nem írja meg a doktoriját, ezer oka lehet. Például meg kell élni vagy a (nem tudományos) munka mellett gyereket nevelni, más kihívások erősebben foglalkoztatják stb. Én sem fejeztem be a PhD-tanulmányaimat (doktori címem szimplán jogászként van), az elmúlt 15 évben egyszerűen nem volt egy szabad fél évem, hogy elmenjek csak ezzel foglalkozni. Azt a tudományos munkát pedig, amelyet ennél rövidebb idő alatt állítanak össze, azt nem is érdemes megírni. Kivéve, ha az összeállítást úgy értjük, hogy más kutatók munkáiból összeválogatjuk a sajátunkat, ahogy erre köztársasági elnöknél, miniszterelnök-helyettesnél láthattunk példát. Érdekes, Lánczi akkor is csöndben maradt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 176 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Okoskodó
2021. május 17. 20:15
A Phd és a nyelvvizsga ügyben a fő gond az, hogy hazudott, ráadásul rátolta a terhet a rektorra, hátha az nem reagál és úgy még jól is kijöhetett volna az egészből.
Pitypangocska
2021. május 17. 17:20
Öregem, vannak pl. sebészek is , akik nem kávézgatva pofázgatnak, hanem orrvérzésig dolgoznak, éjszakai és hétvégi 24 órás ügyeletben, és meg tudják csinálni a Ph.D.-jukat! Mert ők minőséget képviselnek az ilyen futottak még kategóriásokkal szemben. Ja, és nyelveket is beszélnek, mert elengedhetetlennek tartják ezt a szakmai fejlődésük szempontjából... És ez nekik természetes, mert van hozzá kellő AGYI KAPACITÁSUK. Minden tiszteletem az övéké! A sz.rjankó léhűtő szociológusunk meg húzzon a ...!
Pitypangocska
2021. május 17. 17:13
Én úgy látom, hogy ez a sz.rházi -annak ellenére, hogy valószínűleg az utolsó években érezte, hogy nem jön össze a Ph.D.-ja- 8 éven át lopta az adófizetők forintjait... Ennyi. Más, tehetségesebb fiatal, pedig miatta elesett ettől a lehetőségtől.
Burmin
2021. május 17. 15:09
Miután Kamugery szinte felszólította Lánczit, hogy nyilatkozzon ezt meg is tette. ( Olvassa el a megfelelő Gery facebook beírást ! ) Ne mosdassuk már ! 10! év nem volt elég arra hogy összedobjon egy phd-t. Nem az a kérdés, hogy tanított, hanem megbíztak benne, úgyszólván megelőlegezték a bizalmat. Képzelje el kedves Hont, Ön egy ügyvédi irodában dolgozik, de a diploma még nincs a kezében, de nyilván bizonyos feladatokra alkalmas. A főnöknek tetszik az Ön munkája és azt mondja : kedves Bandi jól dolgozik, szívesen látjuk a csapatban, ám Ön képtelen a diplomához jutni, és most tök mindegy milyen okból. Biztos, hogy egy idő után Önt kiteszik, nem teljesítette az elvárást !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!