A nyugati sajtó kettős mércéje

2021. május 16. 14:57

A palesztin háborús bűncselekményeket nem említik, viszont Izraelt a palesztin gyermekek mészárosaként mutatják be.

2021. május 16. 14:57
Sebes Gábor
Sebes Gábor
Pesti Srácok

„Amikor az izraeli Kirjat Gat településen az ötéves Ido Avigal temetését tartották – a gyerek édesanyja és nővére is megsebesült egy Gázából indított rakétatámadásban – a palesztinok újabb lövedékeket indítottak. A gyászolóknak fedezékbe kellett menekülniük. Az időzítés nem volt véletlen…
Melanie Phillips, a jónevű elemző a nyugati sajtó kettős mércéjéről tett közzé tanulságos írást  honlapján. Ebben úgy fogalmaz: mind a kétezervalahány rakéta, amit Izraelre kilőttek, háborús bűncselekmény. Céljuk ugyanis a civilek megölése. A másik ehhez kapcsolódó háborús bűncselekmény, hogy a Hamász a gondjaira bízott civil lakosságot túszul ejtve, őket emberi pajzsnak használva indította ezt az újabb háborút. A rakétakilövők, a munícióraktárak és más hadifelszerelések lakott területek kellős közepén, nem egyszer iskolákban, kórházakban és mecsetekben vannak. A nyugat-európai és amerikai sajtóban (és a magyar ellenzéki sajtóban, tehetjük hozzá) azonban hiába keresnénk ezeket a tényeket. A palesztin háborús bűncselekményeket nem említik, viszont Izraelt a palesztin gyermekek mészárosaként mutatják be. A palesztin rakéták 20-30 százaléka Gázán belül ér földet, amit már a Hamász is kénytelen elismerni. Csak május 10-11. között 24 palesztin halt meg a saját rakétáiktól, köztük tíz gyerek! A sajtó viszont úgy tesz, mintha az összes gázai áldozat az izraeli csapások következménye lenne. Ezzel nem csak az Izrael-ellenes érzelmeket korbácsolják fel, hanem tovább fokozzák a muszlimok paranoid és gyilkos antiszemitizmusát.

A média azt sem említi, hogy miközben a palesztinok válogatás nélkül és szándékosan civil lakóterületeket lőnek, a lehető legtöbb áldozatra törekedve, Izrael rendkívüli erőfeszítéseket tesz a „járulékos veszteségek” elkerülésére. Ez azért is nagyon nehéz, mert – mint írtam – a Hamász a lakosokat használja élő pajzsnak.

Ha Izrael lakóépületet kényszerül lerombolni, például azért, mert az AP és az Al Dzsazira sajtóügynökségeknek helyet adó épületben van a Hamász katonai felderítésének központja is, telefonon és SMS-ben figyelmezteti a lakókat, időt hagyva nekik az épület elhagyására. Az is bevett módszer, hogy nagyot pukkanó, de kárt nem okozó lövedékkel »kopogtatnak« az épület tetején. Ezzel természetesen azt is tudomásul veszik, hogy az ellenség harcosai is megmenekülnek. A világon melyik hadsereg teszi ezt még meg?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2021. május 17. 12:33
Be is van szarva a német nagypolitika. Ma reggel már több magasrendü politikus sirta el magát a TV-ben, hogy a tüntetések antiszemitizmusba mentek át. Köszönhetik Muttinak, meg a millio muszlim migránsnak. Nem tudom, hogyan tudnak majd ebböl az öncsapdábol kimászni.
Mandolini
2021. május 17. 10:21
Az izraeli válaszcsapás teljesen helyénvaló. De mi a helyzet azzal, hogy Jeruzsálem keleti részén ki akartak lakoltatni több tucat palesztin lakost? Izraelnek erre kellene előbb megválaszolnia! Pontosabban leállítania!!!
mucsay
2021. május 17. 07:49
izrael mint szövetséges cccc
MayorAnna
2021. május 16. 18:01
Ismerős, ócska zsidó propaganda - és terjed, mint a pestis. Itt, egy keresztény(?) országban. Pontosabban: Zsidó/keresztény országban - ahogy kormányfőnk beazonosítja ezt a jobb sorsra érdemes kis hazát. https://www.rt.com/op-ed/523875-israel-gaza-air-strikes-war-crimes/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!