Rossz és jó

2021. április 04. 20:11

Minden közhely valahol igaz.

2021. április 04. 20:11
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„Minden rosszban van valami jó. Így tartja a mondás. És – mint tudjuk – a mondások igazak. Minden közhely valahol igaz. Holott oda sem figyelünk rá. És amikor tényleg beigazolódik, akkor felkapjuk rá a fejünket. Akkor rácsodálkozunk, hogy jé, az estére reggel jön, és ha nem fizettünk be kéthavi villanyszámlát, akkor felszólítólevelet kapunk kézhez bírsággal tetézve. De ez van az előítéletekkel is – amik voltaképp nincsenek, csak utóítéletek –, és tapasztalatok, megspékelve a kivétel erősíti a szabályt mondással, ami ismét csak egy igazság.

Hova is akarok kilyukadni? Mondások és előítéletek! »Minden rosszban van valami jó« – igen, innen kezdtem. Előttem a Magyar Iszlám Közösség hirdetése a Face­bookon. Támogassa a… küldjön pénzt… segítse… béke, dialógus, együttműködés, blablabla. Ez a lényege, nem keresem most meg, szóval csupa lózung. Nem is ez az érdekes, hanem az emberek reagálása. Én még ott egyetlen támogató megjegyzést nem láttam. Sorjáznak a kommentek, százával. Felvonul minden, az egri nőktől Nándorfehérvárig, a bécsi késeléstől a no-go zónákon át az al-Kaidáig, mi szem-szájnak ingere. A hozzászólások rit­kán kulturáltak, és elvétve tükröznek magasabb tudást és műveltséget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alter_ego
2021. április 05. 10:02
Semmi gond! Kitérek-áttérek-betérek, négy feminista picsát alám szolgának! Kapáljanak, piacozzanak, főzzenek-mossanak rám, én meg majd kávézgatok, pipázgatok a kávézómban.
vajda.
2021. április 05. 10:02
„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” Gyurcsány Ferenc kampánya a keleti oltóanyagok ellen. Penz András, a meghalt DK-s képviselő visszautasította a kínai vakcinát megfelelve pártjának a Sinopharm elleni felelőtlen hangulatkeltési akciójának. #gyilkosellenzék
Kormánypárti1
2021. április 05. 08:51
Na hiszen! Végül is elmondhatjuk, hogy jó hogy a pedofilok, buzik is elkövették a múltbéli tetteiket, na meg a Gyurcsányok, meg kommunisták, mert így hiába az "érzékenyítés" a komcsi nosztalgiázás, nem fog sikerülni a térnyerésük. Viszont én azért tartok tőle, hogy mindezek egyre agresszívebbek és már nem érzékenyítéssel, hanem letarolással, fizikai erőszakkal, invázióval próbálkoznak.
Szuverén maffiaállam
2021. április 04. 23:02
Rácsodálkoztál a Facebookra, boomer?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!