Nyugaton lassan életveszélyessé válik a „woke” őrület

2021. április 09. 10:55

A nyugati világban uralkodó „woke” kultúrának vannak kifejezetten mulatságos vadhajtásai és vannak egészen veszélyesek is.

2021. április 09. 10:55
Pomichal Krisztián
Ma7.sk

„A nyugati világban uralkodó »woke« (szó szerinti fordításban felébredt, de a felvilágosult talán találóbb kifejezés) kultúrának vannak kifejezetten mulatságos vadhajtásai (például, amikor egy afroamerikai költőnő versét nem fordíthatja le fehér költőnő), és vannak egészen veszélyesek is, amelyekkel szemben kutya kötelességük a normalitás talaján szilárdan állóknak tiltakozniuk (például az USA-ban divatos szexuális érzékenyítés óvodások körében, esetleg ez a holland tévéműsor). A United Airlines légitársaság legújabb húzása mindkét kategóriát bőségesen kimeríti.

Az ilyen ügyekre igen fogékony, Moszkvához húzó, emiatt hol fenntartásokkal kezelendő, hol meg üdítően píszí-mentes hírportál, az RT számolt be arról a Twitter-bejegyzés formájában elkövetett ámokfutásról, mely gyönyörűen szemlélteti a jólétbe és nyugalomba belehülyült nyugati világ  esszenciáját.

Önmagában a pozitív diszkrimináció természetesen nem feltétlenül rossz dolog, egy kisebbség esetében pláne nem. Semmi baj nincs azzal, ha bizonyos pozíciók (ezek általában kényelmes tudományos kutatói állások, uránbányákban ritka az ehhez hasonló, inkluzivitási program) betöltésére támogatni, ösztönözni akarják a nőket, esetleg a faji kisebbségeket. A baj akkor van, ha ez kontraproduktívvá válik, ha valaki nem képességei, érdemei alapján, hanem bőrszíne vagy kromoszómaösszetétele miatt kap meg egy pozíciót, pusztán azért, mert fehér, fekete, nő, férfi, bal- vagy jobbkezes.

Ahogy a divatos, haladár szociológusok a kisebbségi (vélt vagy valós, ez most mindegy) sérelmeket folyton interszekcionálják, azaz egyre apróbb részekre osztva tulajdonképpen megsokszorozzák, úgy lehet majd a kisebbségi státuszt és az ezzel járó előnyöket is a végtelenségig osztani. Most a nők és a színes bőrűek kapnak ötven százalékot, tíz év múlva talán a homoszexuális, színes bőrű nők 25-öt, majd újabb évtizedek múltán a homoszexuális, színes bőrű, csonka családban felnőtt nőknek járhat alanyi jogon mondjuk 12,5%-nyi hely az egyik légitársaság pilótaképzésében, s akkor a balkezeseket érintő rendszerszintű elnyomásról még egy szót sem ejtettünk (azt ugye mondanunk sem kell, az ilyet meg kell szüntetnünk az elnyomó struktúrák azonnali felszámolásával). Egyre inkább úgy tűnik nekem, hogy mára odajutottunk, nem csak a szerelemvonatból, az őrület charterjáratáról sincs kiszállási lehetőség.

Kérjük, csatolják be biztonsági öveiket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2021. április 10. 12:45
Sajnálatos módon az emberiség történelméből a tömeges elhülyülés sem zárható ki.
Zsaturnuzs
2021. április 09. 18:39
Tegnap futottam bele: papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2338749 A 2014-ben közzétett egyetemi értekezés címe magyarra fordítva kb. ez: A tej elviselhetetlen fehérsége: Élelem-elnyomás és az USA mezőgazdasági minisztériuma A szerzője egyetemi adjunktus: www.law.hawaii.edu/files/people/23476/Freeman_Andrea.jpg A témája: az élelmiszer-elnyomás intézményes, rendszerszintű, élelmiszerekkel kapcsolatos cselekvés vagy politika, amely rontja az alárendelt társadalmi csoportok egészségét. Vezérfonala: a tej egészségtelen, az USA mezőgazdasági minisztériuma mégis ajánlja a fogyasztását, és ezáltal aláássa az egyébként is elnyomott társadalmi csoportok és rétegek (feketék, szegények, munkanélküliek stb.) egészségét, mert azok tejet isznak ahelyett, hogy articsókát, spárgát, brokkolit, ananászt, mangót, papaját, és más tápláló zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanának bőségesen. Az írásmű legalább felét más publikációkra való hivatkozások teszik ki. Ebben ki is merül az érvkészlete, önmagában könnyed olvasmány, jól fogalmazó alsós is megírhatta volna. A szerző az elmúlt években is adjunktus maradt, de továbbra is publikál a témakörben. Könyvet is írt, arról, hogy a néger anyák a rabszolgaság 350 éve, a tápszeripar rasszista marketingje és a jogszabályok kényszerei miatt szoptatnak kevesebbet. Vendégprofesszorként több más egyetemen is tanított már, a széles ismeretségi körébe tartozók ajánlásaikkal, meghívásaik, publikációs hivatkozásaik és köszönetnyilvánításaik stb. révén jól bejáratott gépezetben segítik egymást. EZ AZ EGYETEMI INGYENÉLŐ RÉTEG MOSTANRA ELFOGLALTA A NYUGATI FELSŐOKTATÁS MÁSOD- ÉS HARMADVONALÁT, ÉS BENYOMULT A LEGJOBB HELYEKRE IS. Önfenntartóvá vált, az eltérő nézeteket valló oktatókat egyre erőszakosabban szorítják ki az állásaikból, a pályázatokból és más támogatási lehetőségekből, gondosan kihagyják őket a pulikációs hivatkozásaikból stb.
luisbathhelena
2021. április 09. 14:51
Én biztos h nem ülök egy kvóta pilóta mögé. Kra nem érdekel h buzi, balkezes, transz vagy esetleg bélyeget gyűjt v szereti a pizzát. Egy érdekel: jó pilóta legyen. Ha ez még szempont lesz 5 év múlva...
Naten
2021. április 09. 14:48
Bemásolom egy korábbi kommentem: "Én azt szeretném, ha kőművesek, útépítő munkások, olajfúró kutakon dolgozók, kamion sofőrök, autószerelők, elektromos-, víz-, fűtés-, csatorna-hálózat karbantartók, bányászok és veszélyes munkakört betöltők (pl. atomerőművi dolgozók, kohászok) között is bevezetnék az 50% női / kisebbségi kvótát, követelem, hogy a lobbi szervezetek azonnal lássanak munkához és harcoljanak a gender-balansz kiegyenlítéséért az említett szakmákban!!!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!