Miért a fehéreket vonják kérdőre, az előítéletek miatt?

2021. április 14. 08:59

A társadalmi harag miért nem azokra irányul, akiket a legtöbb fekete halála terhel?

2021. április 14. 08:59
Szalma György
Kontra

„Daunte Wright halála miatt összegyűlt tüntetők szabad önkifejezését figyelve eszembe jutott, hogy a BLM egy újabb bűnelkövetőt emel vállára, a fekete polgárjogi mozgalmak egy újabb bűnözőt avatnak hőssé. Azon is eltűnődtem, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy a BLM és a többi világjobbító mozgalom majdnem kizárólag rovott múltú feketék halálát torolják meg a társadalmon? Azoknak a feketéknek a halálát miért nem bosszulják meg, akiket feketék gyilkolnak meg, akik bandaháborúk vétlen áldozataivá váltak?

A különböző fekete bűnbandák egy hét alatt több szenvedést okoznak az afroamerikai társadalomnak, mint az összes rendőri hatóság Amerikában 100 év alatt. A különböző feketéket támogató mozgalmak miért nem a nagy befolyással és negatív hatással bíró bandákat szorítják ki a gettókból? Vadászhatnának stricikre, akik szerencsétlen sorsú fekete lányokat kényszerítenek prostitúcióra, dílerekre, akik drogot adnak fiataloknak, és kihasználják a legnyomorultabbakat.

A társadalmi harag miért nem azokra irányul, akiket a legtöbb fekete halála terhel? Miért a fehéreket vonják kérdőre, az előítéletek miatt? A fekete öntudat miért nem veszi célpontba azokat, akik iszonyatos kárt tesznek a feketék társadalmi megítélésében?  De tényleg, miért nem?

A magyarázat talán az lehet, hogy egy ilyen polgárjogi akció résztvevői hullazsákban tipegnének haza. És ez az oka annak is, hogy a rendőrök miért használják gyakran a fegyverüket, ha fekete gyanúsítottat állítanak elő. A tapasztalat ugyanis arra tanította az amerikai rendőröket, hogy példának okáért egy autóba visszaugró 'feka' jó eséllyel a fegyvere után kutat, amit a rendeltetésszerű használat indokával kíván elővenni. És jobb lőni, mint lelőve lenni.

A fehér középosztály sem támogatna olyan mozgalmakat, amelyek nem illeszthetőek bele a modern társadalomelméleti fejtegetések rendszerébe. Nem utalnának pénzt a valós problémák megoldására. A pénz pedig kardinális kérdés. Az biztosítja ugyanis azt, hogy a BLM mozgalom egyik alapítója másfél millió dollárért házat vehessen magának egy hófehér környéken. Mert ugye a feketék egyenjogúságáért való küzdelmet nem lehet bárhonnan végezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billwilson
2021. április 14. 19:30
ez a csávó volt az, aki akkora tisztelője a brahmanizmusnak (hinduizmus), h svasztikás karkötője volt? :DDD
mustarharmas
2021. április 14. 17:03
Egy ilyen cikk soha nem jelenhetne meg a 444en, indexen stb. Mert igaz.
1000bocs
2021. április 14. 15:56
A BLM kitalálója és főszervezője sorra veszi a milliós ingatlanokat, főleg fehérek lakta környéken. A BLM alájátszik a Demokrata árokásásnak, és kiszolgálja a demokraták érdekeit. A Demokrata vezetésű nagyvárosokban a legrosszabb a feketék helyzete. A Demokrata vezetésű nagyvárosokban a legkevesebb a rendőrség tekintélye, és lassan a létszáma is. A tüntetések pedig engedélyezett fosztogatások, némi afrikai gyújtogatós-lincselős népünnepéllyel. Mindenki jól jár - kivéve a békés fekete lakosságot. Őket ugyanis nem védik meg a rendőrök a fekete bűnözéstől, a város amiben élnek pedig zuhan gazdasági és biztonsági szempontból is. A balosok pedig rájuk hivatkoznak az érvelésükben, miközben az ő vérükön nyerészkednek...
Szuverén maffiaállam
2021. április 14. 12:40
A fehérek miért nem a fehérbűnözők ellen lépnek fel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!