Halódó Nyugat

2021. április 09. 10:42

A nyugati demokrácia beteg. Az Európai Unió beteg. Már nem haladó, hanem halódó.

2021. április 09. 10:42
Néző László
Magyar Nemzet

„Ritkán esik meg, hogy a magamfajta betűvető ember csak ül a billentyűzet előtt, s nem is tudja, mit lenne helyes vagy érdemes írni. Mert ami kikívánkozik belőle, az semmilyen újságba nem való, méltó átkot vezércikkben nem illik ráolvasni senkire. Amúgy is: kire? A Hertha BSC nevű futballcsapat vezetőségére? A németekre? Vagy a nyugati világra? Hirtelen nem is tudja az ember, kire haragudjon, kit átkozzon ebben a történetben.

S ha kérdezik, hol vannak most az örök sivalkodók, a „jogállamvédelmi hatóság” szigorú jourovái, cohnbenditjei, az európai értékek kényes őrei, azt kell mondjuk: mindenki a helyén van. Minden és mindenki a helyére került. Ezeket sohasem érdekelte a sajtószabadság, a véleménynyilvánítás szabadsága, köptek ők a jogállamra mindig, csak színház volt, csak álruha, a teljes önfeladás és behódolás vagy éppen a szponzoroknak való megfelelés rongyaira húzott jelmez. S hol vannak azok a magyarok, akik évtizede összepakolt bőrönddel, de megfelelő fizetséggel rettegik Orbán Viktor »diktatúráját«, hol vannak a demokráciától fényes tekintetű főszerkesztők, pártvezérek? Vagy sunnyognak, mint sz…r a fűben, vagy szélesre tárt pofával örvendeznek, hogy jól megkapta ez a Petry, úgy kell neki, örüljön, hogy már nincs Gestapo. Nincs?

Ha egy kapusedzőt a nem is szélsőséges véleményéért el lehet zavarni az ájulásig jogállam Németországban, az azt jelenti, hogy a német demokrácia beteg. A nyugati demokrácia beteg. Az Európai Unió beteg. Már nem haladó, hanem halódó. Nem tehetünk mást, mint hogy ellenállunk ennek a dögszagnak, orrunkat befogva megpróbálunk megmaradni, amennyire lehet, normálisnak, egy beteg világgal a határainkon. Nincs más mód, mint kitartani, kiállni azokért az értékekért, amelyekről a véleményéért a klubjától elűzött Petry Zsolt is beszélt. Így húsvét után különösen őszintén hirdethetjük: van feltámadás”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gépész53
2021. április 09. 21:51
Ezt a szöveget a 60-as években elég sokat hallottuk az MSZMP prominenseitől! Már akkor is halódott, ahhoz képest egész jól bírja! A szocializmus meg virágzott, aztán halódás helyett bedöglött. Lehetne tanulni belőle!
zakar zoltán béla
2021. április 09. 13:48
Bayer mai írása is nagyon jó!!!!
Marslaki
2021. április 09. 11:36
Végtelenül leegyszerűsített gondolkodásmódra képesek csak. "Migrációs politiká"-ba a Hertában játszó színes bőrűeket is beleértik, nem tesznek különbséget a gyalogosan, határok megsértésével érkező, írástudatlan afgán csóka (aki esetleg bűnözéssel egészíti ki az államtól kapott segélyt) és a munkaszerződéssel leigazolt játékos között.
józan paraszti ész
2021. április 09. 11:28
Most kiderült, hogy a liberalizmus egy lufi, belül üres, nincs benne semmi. A szavaknak nincs jelentése, az érveknek nincs logikája, semminek nincs értéke. Legkevésbé annak mait mondanak. És mivel nem képesek értéket alkot, így egyetlen lehetőségük arra, hogy jelezzék, hogy vannak, az, hogy rombolnak, a szavak jelentését, a politikát, a kultúrát, elvegyék mindennek az értékét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!