Te tetted ezt, király

2021. március 25. 21:35

Orbán most néz szembe a 2010 óta tartó nem kormányzásának eredményével.

2021. március 25. 21:35
Ónody-Molnár Dóra
Jelen

„Magyarország most éppen az első helyen áll az 1 millió lakosra vetített koronavírusos halálesetek számát tekintve a világon. (A pandémia teljes időszakát tekintve az 5., de ha csak az egymilliónal népesebb országokat nézzük, akkor 3.)

Sokan ezt a tragikus statisztikát kizárólag a kormány járványügyi intézkedéseivel hozzák közvetlen összefüggésbe. A helyzet ennél bonyolultabb. Hiszen járványhelyzetben olyan döntéseket kell minden kormánynak meghoznia, amelyek figyelembe veszik az azonnali és a hosszú távú hatásokat is. Azaz: az ország egészen radikális lezárása a legszigorúbb karantén-intézkedésekkel rövid távon minden bizonnyal megakadályozná a járvány terjedését, ugyanakkor hosszú távon a gazdaság összeomlása, az elmaradt egyéb egészségügyi beavatkozások, stb. miatt az egészséges életévekben mérve könnyen lehet, hogy rosszabb egyenleghez vezetne. Nincs jó recept. Minden kormány azzal kísérletezik, hogy megtalálja azt az egyensúlyt, amelyben az egészségügyi rendszerre nem nehezedik elviselhetetlen teher, de azért a gazdaság sem omlik össze.

A járvány terjedése szempontjából elhibázottnak tűnhet utólag minden lazítás, amit az elmúlt egy évben hoztak meg az országok, köztük a magyar kormány is, de lehet érvelni amellett, hogy nem felelőtlenség áll az ilyen típusú döntések mögött, hanem másfajta kalkuláció, amely a munkahelyek, vállalkozások megmentésére fókuszál. Ha a borzalmas magyarországi halálozási statisztikák láttán csak azokat az intézkedéseket kritizálnánk, amelyeket a kormány az elmúlt hónapokban hozott, akkor nem vennénk észre, miben áll Orbán valódi felelőssége. Az igazi felelőssége ugyanis nem abban áll, amit az elmúlt egy évben csinált, hanem amit az elmúlt 11 évben nem csinált.

Orbán most néz szembe a 2010 óta tartó nem kormányzásának eredményével. Ugyanis azért ilyen súlyos a helyzet, mert a járvány a magyarokat katasztrofális egészségi állapotban találta el, amelynek hatását csak tovább rontotta az a tény, hogy az egészségügyi ellátórendszer fejlesztése soha nem élvezett prioritást az újabb stadion építéséhez képest.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Korrupt Kornél
2021. március 26. 11:31
dóri, számolj utána, nagy meglepetés fog érni!
sorostalanság
2021. március 26. 10:54
És te ki a f@szom vagy ÓMD...?
formaegy
2021. március 26. 10:25
Na megjelent az szdsz-es bukott lotyó is a Népszabadság üdvöskéje, akinek a férjecskéje élnéven írogat. (Kóka táskahordozója.)))))))))) Több betűt sem érdemel.
vigyor
2021. március 26. 09:37
Speciel én boldog vagyok, hogy a teljes Afrika, a Közel-kelet összes országa és még azok az országok is, ahol épp polgárháború vagy fegyveres konfliktus zajlik, sok-sok ponttal lejjebb vannak ezen a listán, tehát az ő járványkezelésük kiváló, az egészségügyi rendszerük rendben van, és pénzük is van elég, üzemeltetni. Szóval mostantól kezdve egy kibaszott migráns se jöhet be az EU-ba, mert kurvára nem tudnak menekülni sehonnan!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!