Kérem Vadai Ágnest és elvbarátait önkorlátozzák magukat

2021. március 12. 08:50

Nyílt levél Vadai Ágneshez.

2021. március 12. 08:50
Csűry István
Facebook

»Megfeledkezik-e csecsemőjéről az anya, nem könyörül-e méhe gyermekén? Ha mások megfeledkeznének is, én nem feledkezem meg rólad.« (És.49, 15)

Hiába keresem a megfelelő megszólítást. Nem találom! Csupán ez a puszta jelenség is fájdalmat okoz nekem. Nem kenyerem mások megbántása, de ameddig elvtársaival eljutottak a hazugság és a nevetséges akcióik terén, annyira vérlázító, hogy nem hagyhatom szó nélkül. Nem gondoltam volna, hogy Magyar Országházban ülnek és üvöltöznek ennyire sötét lelkű emberek. Nem drága csapatuknak sem a nemzet, sem a keresztyénség. Az Anyaország területéről lehasított magyar föld, magyar ember maguknak idegen, amit a testnek ki kell dobnia. Eljutottak addig, hogy a lehasított rész tovább csonkolt szenvedőit, a Kárpátalján szívósan küzdőket, megvádolják.

Ézsaiás próféta látomása a babiloni fogság utáni országépítést, nemzetegyesítést adja hírül. Ott is voltak árulók, a húsos fazekak körül ügyködők kemény zsoldért szolgálták a rabtartókat. Azt gondoltam a gulyás-kommunizmus-, a lágerek lebontása-, a titkos megfigyelések után minden magyarnak öröme lesz új szívvel új világot építeni. Ma már látható, nem lehet jogutódokat, egykori jogtalanokat, rombolókat és építőket közös terített asztal mellé ültetni. Könnyes a valóságra ébredni! Majdnem az Istent is kérdőre vonja korunk embere. Hol van ő, amikor testvért a testvérrel fordítják szembe, amikor a jóra emelt kézre ráütnek, amikor a nemzet talpra állását padlóra küldik, a keresztyén mércét és hiteles képviselőit lejáratják. Isten válaszában az anyai szeretetet hozza szív-közelbe, amely nem tud ártani gyermekének. Ma már az is döbbenetes, hogy a baloldali politikusok, – közöttük a nők- lelke lefagy a kárpátaljai harctérre vitt fiatalok sorsa felett, közömbösek a jogtiprás tényével szemben, és inkább csatlakoznának a jogfosztók táborához.

Szomorúságunkat enyhíti a mennyei biztatás. Isten tud a lelketlen anyákról és apákról, de ő nem feledkezik meg. Azért fogunk amputált állapotunkban is továbbmenni felemelt fejjel bár vérző szívvel, mert a Mindenható gondoskodik rólunk! Orbán Viktor miniszterelnök urat azért adta a magyar nemzet élére, hogy Európa észhez térjen, hogy a mélyből nemzetek szabaduljanak, hogy a jóság ébrentartásával a rossz pusztuljon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. március 13. 13:28
Csűry debreceni professzor írása szívhezszóló, gyönyörű és igaz. Áldja meg Őt a Mindenható Isten!
Csubszi
2021. március 12. 18:38
Elvadult Vadai!
packó_
2021. március 12. 13:38
Köszönjük a lelkészi szavakat! Biztosíthatjuk a lelkész urat, hogy mi sem találunk szavakat a kirekesztő Vadaira. Higgyék el, a magyarok többsége, így én is, teljes mértékben együttérez a kárpátaljai magyarsággal, ha bármit tehetünk magyar testvéreinkért, megtesszük!
Tidal_wave
2021. március 12. 12:30
"Hiába keresem a megfelelő megszólítást. Nem találom!" Csűry úr, hadd segítsek: Mélyen tisztelt Varacskosdisznó Ágnes!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!