Egy farok, két farok, sőt több

2021. március 11. 09:36

Tíz év alatt nemhogy csökkent volna, de hatezerrel nőtt az orvosok száma.

2021. március 11. 09:36
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Eddig is látszott, de a járványhelyzetben még inkább szembeötlő, hogy a baloldali politikusok egy párhuzamos dimenzióban élnek, ott, ahol az egészségügy már békeidőben is nap mint nap összeomlott, dacára a sorra korszerűsített kórházaknak és rendelőintézeteknek, s annak, hogy tíz év alatt nemhogy csökkent volna, de hatezerrel nőtt az orvosok száma.

Ahol a gazdasági válság ellenére megduplázott bérekkel nyomorítják meg végképp a gyógyítókat, és a velük körmönfont módon megkötött új szerződéssel tör a kormányzat arra az évtizedek óta követelt, ám most az ellenzék szemében valamiért sokadrangúvá vált célra, hogy az állami és magánszolgáltatás kettéváljon, a méltó jövedelem miatt pedig ne kelljen túlhajszolniuk magukat a doktoroknak plusz »maszekolással«, továbbá szükség esetén könnyen átirányíthatók legyenek oda, ahol életet kell menteni.

Például most, a vírus ellen folytatott háborúban. A baloldal párhuzamos dimenziójában azonban az egészségügyi dolgozók vezénylése a legkritikusabb helyekre mit sem ér, emellett bizonyos vakcinák hónapokon át olyan rettentő veszélyesek, hogy már a beszerzésük is hazaárulás, egészen addig, amíg ki nem derül, hogy talán mégis biztonságosak, akkor viszont hirtelen annyira kevés van belőlük, amiért egy normális országban le kellene mondania mindenkinek, beleértve a külügyminiszter szabóját is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. március 11. 15:55
Az orvosok száma a végtelenhez közelít. Kell hozni egy törvényt, hogy egy orvosra mennyi betegnek kell jutni bizonyos kereset eléréséhez. Pl. ha egy orvosra 950 személy jut, az orvosok átlagjövedelme 700000 ft. Ha több az orvos, a kereset arányosan csökken, ha valamivel kevesebb, akkor arányosan nő. Gyerekkoromban az egy orvosra eső 950 személy cél volt, ami lehetővé teszi a szükséges ellátást, de túlterhelve sem lesznek az orvosok. (Ma 200 személy jut egy orvosra, ami bűnösen kevés és munkakerülésre ösztönzi az orvosokat). Az állam biztosítaná a szükséges összeget, amit aztán az orvosok érdem szerint oszthatnának el.
Gullwing
2021. március 11. 10:43
A féreg az féreg marad.
aaabbbccc
2021. március 11. 10:20
remelem h egy csomo nyugatra kiment orvos es apolo hazajon az ifjak meg nem mennek el
avízazúr
2021. március 11. 10:11
Úgy általában 'az egészségügy' adataira hivatkozni nem reális. Szét kellene választani az állami és a magán egészségügy összes adatát. Lehetne kezdeni például az orvosok számával, az állami támogatások adataival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!