Belpesti filmek a magyar történelemről

2021. március 07. 20:21

Az osztrákok tanítottak meg bennünket késsel-villával enni, a törökök meg fürdeni.

2021. március 07. 20:21
Kurtz ezredes
Kontra

„Szevasztok! Kula Dávid vagyok, az ex.hu kultújságírója. Az a kis szőrös gumicukorburgeres jófej gyerek. Vágjátok a nácik siralmait a pántlikás árvalányhajas történelmi giccsről, amik nem készülnek el nekik? Na, geci, én most néztem egyet, és megkapják benne.

Kezdjük ott, hogy az egész egy vicc. Nem a filmszakma persze, mert ott rengeteg kiváló haverom van, hanem a magyarnak nevezett történelem. Mindenünk, amink csak van, román, szlovák, meg főleg jugoszláv. Az osztrákok tanítottak meg bennünket késsel-villával enni, a törökök meg fürdeni. Civilizálatlan barbár szar nép vagyunk, az az igazság. Vegyük csak az aradi tizenhármat, vagy az Aranycsapatot. Tudtátok, hogy egyetlen magyar sem volt benne?

Gecire gyűlölöm és megvetem ezt az egészet. Ja, persze nem a magyar népet – abból ki ne merjetek tagadni, nácik! – hanem ezt az egész nacionalista, sőt, fideszes tempót. Úgy volt, hogy 1945-ben már legyőztük ezt az egészet, de most, az SZFE meg a teljes filmszakma átalakításával megint megpróbálják újraéleszteni, és ezért borzasztó kínos számomra, amikor a külföldi kollégáim és barátaim kérdezik, hogy megint mi a fene történik nálatok…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. március 08. 10:08
Zseniális! Még sok ilyet, mert a nevetségessé tétel öli igazán a népszerűséget. Nyilván nem ilyen nyíltan és direkte, de ennyire szemetek és pontosan így. Moslékék. Amit a Coviddal előadtak, az közbotrány.
mokány
2021. március 08. 05:49
"Ez se tart örökké, Százötven év alatt, Sem lettünk, Törökké."
Akitlosz
2021. március 08. 00:55
"Az osztrákok tanítottak meg bennünket késsel-villával enni," Ez nem igaz. Az érdem Beatrix királynőé. Ő hozott magával evőeszközöket Nápolyból és az ő lakodalmán kellett először késsel villával enni. 1476. december 22-e vasárnap Buda.
night watch
2021. március 08. 00:46
"Aki gerillaháborút indít, az megnyitja a pokol kapuit." Arthur Wellesley, Wellington hercege (1769-1852)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!