Pedro Pascal demokrata, ezért amikor ő relativizálta a holokausztot, nem rúgták ki

2021. február 12. 21:26

Az agymosás lényege, hogy aki keresztülmegy rajta, nincs tisztában a tényével.

2021. február 12. 21:26
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Az agymosás lényege, hogy aki keresztülmegy rajta, nincs tisztában a tényével. Ezt persze valamennyien elmondhatjuk magunkról, hiszen aki 2021-ben nem egy kő alatt él, annak a médián keresztül olyan mély sémákat érintő élményekben van része, amit nem lehet pusztán a tudatos tudat szintjén kontrollálni. Miközben tisztában vagyok vele, hogy ettől a hatástól én magam sem vagyok mentes, csak remélni tudom, hogy annyira azért nem vagyok agymosott, mint azok, akik szerint az U.S.A. kultúrpoltikája nem egy maoista diktatúráé.

Ha nem volna egyértelmű, miről van szó, a napokban kirúgták Gina Caranot, a Mandalorian sztárját, amiért a jelenlegi közbeszédet, illetve annak a propagandától vezérelt gyűlöletkeltését a náci Németországéhoz hasonlította. 

Gyakori propagandatechnika, hogy a legszélsőségesebb diszkriminációt is úgy próbálják beállítani, mintha egy normakeretből következő teljesen természetes és vitathatatlan evidencia lenne. Ki kellett rúgni, mert relativizálta a holokausztot. Ugyanabban a sorozatban szerepeltek, ugyanazt az analógiát használták, mindketten latinók, ráadásul Carano nő, tehát a progresszív értékrend szerint elnyomottabb, mint Pascal, aki férfi.

A holokauszt a nyugati emlékezet utolsó hozzáférhető kollektív traumája.Tisztáznunk kell, hogy szentségként kezeljük-e, mert akkor érinthetetlen, és senki számára nem felhasználható még analógiaként sem, vagy inkább a legnegatívabb idézhető hivatkozási pontként, mert akkor mindenki számára annak kell lennie. Jelenleg azonban az a helyzet, hogy amikor egy demokrata teszi, lehet, amikor egy republikánus, teljes egzisztenciális ellehetetlenítés jár érte.

Benne van persze a pakliban, hogy én tévedek, és ez valóban az egyetemes normák bevasalása. Csak simán nem értem ezt a szép új világot. Dicsértessék!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj
2021. február 14. 09:47
Tibi Atya az alkeszok apostola. Már az gyalázat, hogy egyházi köntösben mutogatja magát. Tibi Atya egy kocsmáros akinek már egy alkesz is elég, hogy megéljen belőle. De mint tudjuk terjeszkedik, vidéken is "szentélyt" nyit. "Mert borban az igazság, borban a vigasz"
Augustus1
2021. február 13. 14:09
Azért a holokauszt kapcsán (amit egyébként véletlenül sem tagadok) érdemes egy kis történelmi visszatekintést végezni. Tehát időrendben: 1916-ban a Központi Hatalmak nyerésre álltak, és békekötést javasoltak az Antantnak, a háború előtti status quo fenntartásával. Cionista zsidók megkeresték Anglia vezetőségét azzal, hogy ne kössenek békét, ők gondoskodnak arról, hogy az USA belépjen a háborúba, így ők fognak győzni, ők fogják diktálni a békefeltételeket. Cserébe egyet kérnek: Izrael állam megalapítását Palesztinában. A többi ismert, következett a vae victis. Most ne Trianont nézzük, hanem a végsőkig kiéheztetett Németországot, ahol aztán könnyen nyerhetett választást Hitler, mert a nácizmus annyiban is édestestvére a kommunizmusnak, hogy koleraként mindketten a koszban, nyomorban tenyésznek. Egy kis matematikai feladvány, én nem tudom, de mennyi halálos áldozata volt az I. vh-nak 1916-1918 között, és ezt vessük össze a holokauszt (zsidó) áldozatainak számával.
Box Hill
2021. február 13. 11:43
"A kommunista társadalmak tanulmányozása közben arra a következtetésre jutottam, hogy a kommunista propaganda célja nem a rábeszélés és a meggyőzés volt, még a tájékoztatás sem, hanem a megalázás; és így minél kevésbé felelt meg a valóságnak amit mondtak, annál jobb. Amikor az emberek arra vannak kényszerítve, hogy csendben tűrjék a legnyilvánvalóbb hazugságokat, vagy ami még rosszabb, ismételjék maguk is azokat, akkor végleg elveszítik minden érzéküket a becsületességhez. A nyilvánvaló hazugságok elfogadása nem más - kicsiben legalább is – mint saját magunk gonosszá válása. Az ember képessége, hogy bárminek is ellenálljon ezáltal gyengül, sőt megsemmisül. Egy erejüktől megfosztott hazugok társadalmát könnyű ellenőrzés alatt tartani." (Úgy gondolom, hogy ha megvizsgáljuk a politikai korrektséget, annak ugyanez a hatása és ezt így is szándékolják.) Theodore Dalrymple interjúban, amit Jamie Glazovnak adott. Frontpage Magazine, 2005. augusztus 31.
trma
2021. február 13. 10:54
Az már csak hab a tortán, hogy az "America, 2018" feliratú kép - amivel nyilván Trumpot akarta épp mocskolni - valójában 2010-ben készült. "Hebron, West Bank - Palestinian children wait to receive donated food at a soup kitchen." https://web.archive.org/web/20100829094626/http://framework.latimes.com/2010/08/20/the-week-in-pictures-3/#/53 Továbbá jó komcsi szokás szerint meg is vágták a képet, így nem látszódik, hogy valójában nem egy ketrec, hanem egy folyosó. https://web.archive.org/web/20100829095026im_/http://latimesphoto.files.wordpress.com/2010/08/la-0818-pin04.jpg Szóval ha igazad van és árt a maoistáknak, akkor kirúgunk, de ha hazudik, mocskol és relativizál, viszont a jó irányba, akkor fasza csávó vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!