Dübörgünk a kvótavilág felé

2021. február 22. 07:20

Minden futballcsapatnak egy kézist és egy kalauzt, minden ellenzéki pártba egy miniszterelnök-jelöltet!

2021. február 22. 07:20
null
Constantinovits Milán
Mandiner

A hétvégén sepert végig a hír az angol futballvilágon, hogy kvótásítják a Premier League-et. Hosszú távú célkitűzésük, hogy a férfi futball-liga munkavállalóinak 40%-át nők adják, illetve 30% kell legyen valamely etnikai kisebbséghez tartozók aránya. Míg a ligában szintén elterjedt, mérkőzések előtti BLM-térdeplést lehet múló hóbortnak tekinteni, addig ezek az esélyegyenlőségi törekvések tartósan rombolhatják a szervezet nimbuszát.

Kvótanőnek, kvótaarabnak, kvótafeketének lenni ugyanis megalázó és kontraproduktív mindkét fél számára,

nem számítanak a valós kvalitásaid, azért leszel kiválasztva egy pozícióra, mert nő, mert fekete, mert arab stb. vagy. Másrészt simán olyanok elé kerülsz, akik tehetségesebbek, csak pechjükre más bőrszínnel, nemmel, etnikai hovatartozással bírnak.

Gyanítható, hogy a szigetország társadalommérnökösködési trendjei ugyanúgy tovább gyűrűznek irányunkba, ahogy az a BLM vagy a píszí nyelvhasználat esetében is történt. A kvótakérdés, a pozitív diszkrimináció alkalmazhatósága időről időre felmerült kis hazánkban, így nem csodálkoznék, amennyiben a progresszív elmék újra ráébrednének szükségességére. S ha ez elkerülhetetlenül bekövetkezik, menjünk a dolgok elébe, és nézzük meg, az élet mely vidékein szökhetne szárba a kvótásdi!

A művészet területén mindenképpen. Az Egri csillagokban a várvédők közé is érdemes lenne beírni pár kvótatörököt, míg a Feszty-körkép honfoglaló vezérei közül legalább négyet nőre illene cserélni. A Hófehérke és a hét törpe számos szempontból aggályos sztori: a törpök nempíszí megnevezése megköveteli a sürgős címváltoztatást: a Hófehérke és a hét vertikális kihívásokkal élő bányamunkás sokkal korrektebb. Fontos továbbá kortárs írópályázatot is kiírni a Pál utcai fiúk mellett a Paula utcai lányok megalkotására, és

egyoldalú megítélésükről már nem is szólva. 

A sport magától adódik, a női kvóta kiterjesztése mellett minden futballcsapatban szerepelnie kell egy kézisnek, egy kosarasnak, egy kalauznak és egy biomérnöknek (hogy a társadalmi szegmensek teljes reprezentációját is elérjük). A kosárcsapatokban utat kell nyitni az eddig kirekesztett 150 centis centereknek, és minden uszoda mellé egy stadion is dukál, ha már.

Sürgős reformra szorul a rassz-sztereotípiát megjelenítő sakk, ahol a fekete-fehér dichotómiát feltétlenül oldani szükséges. Az már régi sérelem, hogy a fehér lép először, ám bántóan hiányoznak a rézbőrű, sárga és minimum a mesztic sakk-készletek. Sőt, itt sem szabad megtorpanni, el kell törölni a tisztek privilégiumait,

a gyalog is tudjon minden irányba lépni, ahogy a vezér, aminek a megnevezését szintén sürgősen meg kell változtatni.

Természetesen a politika csatamezeje sem maradhat kvótásítás nélkül: minden ellenzéki pártnak jár egy miniszterelnök-jelölt, egy kvóta-Gyurcsány és kétegységnyi kormányváltó vágyakozás. Ja, igen, és ezen felül Jakab Péternek húsz deka parizer. Ne feledjük, Adynál még csak kompország voltunk, eljött hát az ideje a kvótaországnak!

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MayorAnna
2021. február 22. 14:07
Alapos írásnak tűnt, míg rá nem jöttem-mi maradt ki belőle:-hát persze, hogy a kvótazsidó. Sokáig hiánycikk volt a Sajtóklubban...végül pótolták.
Kompenzátor
2021. február 22. 13:47
Teljesen nyíltan zajlik a fehér nemzetek elpusztítása, aminek ez a kvótaülyeség csak egy ostoba, kisszerű lépése a folyamat közepéből. A helyi fehér embereket kiszorítják mindenhonnan, az életterükből, a munkahelyeikről, a saját kultúrájukból. Természetesen számolnak azzal hogy ebből előbb-utóbb erőszak lesz, mikor a béka a fazékban rájön hogy egy ideje már főzik, és hogy ez nem vicc vagy félreértés, hanem szándékos, de mire ez bekövetkezik már minden hatalom azok kezében lesz, akik a tüzet táplálják a fazék alatt. 30%-os nemfehér kvóta Britanniában ahol a legutolsó népszámlálás szerint a lakosság 13%-a nemfehér... Persze azóta változhatott a helyzet, de nem ennyit. Ez nyílt hadüzenet a fehér fajnak. Az 50%-os női kvótáról meg ne is beszéljünk... Ugyanolyan elmebeteg kultúrmarxista identitáspolitikai rombolás ez is, mint a fehérellenes kvóta, csak ez a férfiak és nők között szítja az ellentéteket, illetve szorítja ki a produktív fehér férfiakat a munkahelyeikről. Simán előállhat olyan helyzet, hogy az alkalmazottak közül csak minden ötödik lesz fehér férfi, egy futballkulbnál, angliában. Agyzsibbasztó.
Peppa
2021. február 22. 12:05
És mi lesz a 90%-ban néger francia foci, kosár, kézi és egyéb válaogatottakkal? Lecserélik a felét fehérekre?
JohnDoe1984
2021. február 22. 11:53
Azt gondolom, h sarkít az író. "nem számítanak a valós kvalitásaid, azért leszel kiválasztva egy pozícióra, mert nő, mert fekete, mert arab stb. vagy. Másrészt simán olyanok elé kerülsz, akik tehetségesebbek, csak pechjükre más bőrszínnel, nemmel, etnikai hovatartozással bírnak." - ide egészen nyugodtan oda lehetne még írni, hogy "más politikai értékrendet képviselnek". Amíg szignifikáns különbség van nők és a férfiak azonos szintű pozíciót betöltött fizetése között, addig nem tartom jogosnak a támogatás kritizálását. A berögzött kiválasztási rituálék, pl.: egy gyermekvállalásilag aktív korú nő kimondatlan hátrányba helyezése egy hasonló kvalitásokkal rendelkező férfivel szemben diszkriminatív attitűd. A nők felé intézett társadalmi elvárás a 3 év szülési szabadság kivételére a karrierben komoly handicap-et jelent. Az éremnek két oldala van, a kvóta kritizálása önmagában az éremnek csak az egyik oldalát jelenti és a szerző sokadszorra csak egyféle perspektívából világít rá egy-egy témára. https://www.ksh.hu/interaktiv/eurostat/womenmen/bloc-2d.html?lang=hu
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!