A fakezű EU-ban nem lehet megbízni a világpolitika színpadán

2021. február 03. 08:00

Az EU ír intervenciója egyértelműen beleillik a szervezet koronavírusra adott szklerotikus reakcióinak sorába.

2021. február 03. 08:00
Con Coughlin
The Telegraph

„Az EU már a brexit-tárgyalások kezdetekor különös figyelmet fordított az északír kérdésre azzal az indoklással, hogy tárgyalási pozíciója elengedhetetlen a nagypénteki megállapodás megtartása érdekében, ami megszüntette a lojalista és nacionalista közösségek közti évtizedes erőszakot. Sokan viszont azt gyanították, hogy az EU azért koncentrált annyira az ír határra, hogy megnehezítse brit tárgyalópartnerei életét. Mások azt a kérdést tették fel, hogy ez a hozzáállás Brüsszel egységes Írországot támogató intézményi hozzáállását tükrözi-e. 

A mostani felháborító akciójával az EU minden kritikusát igazolta. Az a tény, hogy gyorsan visszavonták az északír protokoll 16-os cikkének aktiválását, nem egy meggyőző érv Brüsszel részéről. 

Az EU ír intervenciója, amivel a 440 millió polgárának elegendő mennyiségű Covid-vakcina beszerzésére való képtelenségét próbálta elfedni, egyértelműen beleillik a szervezet koronavírusra adott szklerotikus reakcióinak sorába. Az Európa számos részét megbénító káosz tavaly, amikor a kormányok egyoldalúan döntöttek határaik lezárásáról és fosztották meg szomszédaikat a létfontosságú védőruha-ellátmányoktól, elsősorban az EU lassú és összeszedetlen reakciójának következménye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2021. február 03. 21:56
Ursula meg hamarosan lapátra kerül, alkalmatlan!
LAW AND ORDER
2021. február 03. 12:09
Brüsszel ír intervenciója MEGBUKOTT!!! Ez a lényeg!
sztd
2021. február 03. 11:54
Nekem szimpatikus, hogy az EU végre nem csak a baszogatást és a kerékkötést végzi, hanem tenni akar valami hasznosat. Járvány idején a vakcinabeszerzés szándéka óriási előrelépés a járványügyi szabályozás jogállami vizsgálatához képest. Minden kezdet nehéz, de szerintem értékelni kell, hogy az EU valami hasznosat is akar tenni. Igazságtalannak gondolom, ha ebbe buknak bele, miközben a kerékkötésért még meg is tapsolják (ahelyett, hogy megtaposnák) őket.
Pető Márton
2021. február 03. 09:57
Egyre többen látják, hogy a király meztelen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!