Orwell előrelátó volt a magyar ellenzék tekintetében

2021. január 05. 11:34

Gá-gá-gá, röf-röf-röf, kukurikú. Ezekkel a hangutánzó szavakkal akár le is lehet képezni a mai ellenzék java részét.

2021. január 05. 11:34
Topolánszky Ádám
Magyar Nemzet

„A szereposztás mára kialakult az Európai Egybesült Állatokban. Vannak károgó varjúk, vezérkocák, egy pár kerepelő vészmadár, picsogó vadmacska, és ne hagyjuk ki a röfögő vezérszónokokat sem. Már csak az újévi malac hiányzik. Aztán persze ott van momentán a két főgúnár mint koncon marakodó hiénák. A kétfarkú kutyákról pedig már ne is beszéljünk. Ilyenkor ­George Orwell Állatfarmja jut eszembe. Orwell előrelátó volt a magyar ellenzék tekintetében.

Orwell állatfarmján olyan állatokról van szó, akik elűzik annak a farmnak a tulajdonosát, ahol élnek. Ezután maguk vezetik a farmot, amelynek területén természetesen kemény diktatúrát vezetnek be. A magyar ellenzék is valami ilyesmire készül. A demokrácia és a jogállamiság csak álságos fedősztori. A farmon turkáló kocák valójában az önkényes liberális világrend hívei. Céljuk, hogy ne a farm tulajdonosa, azaz az emberek, hanem ők, a kétlábúak helyett a négylábúak mondhassák meg a tutit, vegyék át a hatalmat mindenütt. A globalista intervenciós röfik és a saját területüket védelmező kutyusok küzdelme ez tehát.

A kurta farkúak makacs célkitűzése, hogy egyfajta kevert péppé gyúrják az egész világot mindenütt. Ahol a különböző színek, szagok és ízek gyakorlatilag felismerhetetlenek. Szónoklataik is mind erről szólnak. A föderalista eszmék és a központosított hatalom fontosságáról. Egy gigantikus szürke masszává szeretnének formálni mindnyájunkat, amelynek felügyeletét majd ők, a felsőbbrendű globalista főszakácsok látnák el. Morális habarékot igyekeznek kreálni hagyományos értékrendünkből, és mindenáron: kilencvenféle gendert, gyermekeknek adandó nemváltó jogokat, óvodákat látogató transzneműeket, korlátlan abortuszt, egyneműek házasságát, az örökbefogadás szabadságát hirdetik anya és apa nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2021. január 05. 23:31
"Morális habarékot igyekeznek kreálni hagyományos értékrendünkből" A hagyományos értékrend (nem merte leírni a málé Topolánszky, hogy keresztény értékrend)... Orbán Viktor kitartást és minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak https://bit.ly/3hXqmR3 Ez az orbánnyaló Topolánszky, hogyan olvasta azt az Orwellt? Most mászott a keresztény Alaptörvény írója... a Szájer a meztelen kanbuliról ereszcsatornát... Az oligarcha pénzén jachtozik állami tisztségviselőként Szijjártó és a felesége... "amerikai hatóságok lebuktatták Kaletát egy nemzetközi nyomozás közben, melynek során egy gyerekpornó oldal üzemeltetője és felhasználói után nyomoztak. Mint azt már mindenki tudja, miután lebukott, a diplomatát a titkosszolgálatok kimenekítették Peruból, majd itthon bíróság elé állították. Felfüggesztett börtönt és 540 ezer forintos pénzbüntetést kapott." https://bit.ly/393HYqe "Kaleta után megvan az újabb fideszes pedofil: Fohsz Tivadar nevelt lányát molesztálta" https://bit.ly/38iLjCy Borkai farkán érlelődött a Fidesz-erkölcs, amíg le nem bukott. Még Borkai feleségének sem okozott gondot, hogy a lólengő volt győri polgármester, mint férj más hölgybe mártogatta a tollát. Amíg meg nem száradt Borkai farka, addig Orbán gondolkodott, hogy most mi legyen a Fidesz-erkölccsel. "Az ítélőtábla Wolf Gyula katolikus papot költségvetési csalásban, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelésben és hamis magánokirat felhasználásában mondta ki bűnösnek." https://bit.ly/3rXOckc Ez a Topolánszky Ádám egy baromi hülye ember. Legalább olyan társaságot védene, akiknél van tényleges erkölcs. De ezt a Fidesznél keresni és a moslék keresztényeknél (moslék koalícióért cserébe ) az már lelki vakság.
Tidal_wave
2021. január 05. 22:44
Nekem az ellenzékről már évek óta az Állatfarm jut eszembe: Brüsszel jó, Budapest rossz! Brüsszel jó, Budapest rossz!
Mahavira
2021. január 05. 22:08
"A kurta farkúak makacs célkitűzése, hogy egyfajta kevert péppé gyúrják az egész világot mindenütt. " Tökéletes célzása a nem "lefitymálandó" bábjátékosokra.
Pierre
2021. január 05. 14:21
Orwell orban rendszeret irta le es a hozza hasonlo rezsimek pszichologiajat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!