Az Összefogás felborította a tárgyalóasztalt

2021. január 13. 21:56

Hiába kényezteti a kormány a felvidéki Összefogás pártot, ők inkább elhatárolódnak és fúrják a magyar egységet.

2021. január 13. 21:56
Vésey Kovács László
Pesti Srácok.hu

„Szent karácsony ünnepe előtt a fél éve tárgyalgató három felvidéki magyar párt az ünnepi hangulat jegyében szeretett volna üzenni a választóknak, hogy jó úton halad az összefogásuk. A jelzésértékű gesztusból végül hisztérikus botrány kerekedett, miután a legkisebb, gyakorlatilag mérhetetlen párt, az összefogást a nevében is viselő Összefogás felborította a tárgyalóasztalt. Elégedetlen volt ugyanis azokkal az arányokkal, amelyek neki jutottak volna a majdani közös pártban.

A sajtótájékoztatón a Magyar Közösség Pártja (MKP) igyekezett konstruktív hangnemben békíteni a másik két felet, akik hangot adva elégedetlenségüknek, a kamerák élő adásában züllesztették tovább az amúgy is kiábrándító felvidéki politikai közhangulatot. A mérsékeltebb hangnemet a létéért küzdő vegyespárt, a Most-Híd ütötte meg, az egyszeri választási pártnak indult, ám ígéretét be nem tartva zsarolópárttá átalakult Összefogás viszont vállalhatatlan stílusban viselkedett a sajtótájékoztatón, mint egy hisztis kisgyerek a játékboltban, aki nem kapja meg a követeléseit. Mindez már önmagában is lehangoló momentuma volt a történetnek, de Mózes Szabolcs pártelnök tudta még fokozni azzal, hogy gyakorlatilag elhatárolódott Magyarország kormányától.

A mindössze néhány tagot számláló pártocska vezetője felvetette, hogy mi lenne, ha valaki feltenné az egységesülő pártoknak azt a kérdést, hogy mit gondolnak a magyar kormány politikájáról. A pártelnök szerint erre az egyik fél (Most-Híd) részéről az lenne a válasz, hogy diktatúra, míg a másik (MKP) stratégiai partnernek tekinti. Az ő pártja (Összefogás) szó szerint azt vallja, hogy ne importáljuk ide ezeket a problémákat, ezeket a vitákat, ne foglalkozzunk ezzel”.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viewty
2021. január 14. 06:35
Miért olyan nehéz felfogni az Anyaországban, hogy a felvidékiek is képesek elengedett kézzel ülni a bilin? Tavaly ilyenkor, a választások előtt egy hónappal ment a biztatás, hogy a felvidéki magyarok szavazzanak az Összefogásra. Most fekete bárányok lettek, mert nem az elvárásoknak megfelelően nótáznak, ergo nem kenyerük a képmutatás. A cikkben emlegetett gombaszögi táborba már évekkel ezelőtt is hívtak a magyar baloldalhoz tartozó írókat, vagy akár Most-Hidas politikusokat, röhej, hogy most kérik számon... (Nyilván a számonkérők soha nem jártak a táborban, csak a gugli segített felderíteni hogyvolt-mintvolt. Pedig elég lett volna csak viewty hozzászólásait olvasgatni a mandin, mert korábban írtam itt erről, hehe.) A tábor gazdája - Orosz Örs, ő is Összefogásos jelölt volt - nem mondom, hogy jó politikus, de jó ember. Nem a pofáját jártatja, hanem cselekszik. Nélküle nem lenne Gombaszögön ott a régi Tompa-szobor, a régi selmeci honvéd szobor talapzata, nem menne a meló a lőcsei honvédszobor másolatával stb... Most pl. az ipolysági premontrei kolostort próbálják megmenteni az enyészettől, amiről a PS cikk szerzője szerintem azt sem tudja, hogy létezik. Lehet ezért a mondatért engem savazni, de akkor is tény marad. :-) Vagy akár a szilicei fennsíkra tervezett tanösvényt is említhetjük, ha valakinek nem egyértelmű, ez miért fontos, az nézzen szépen utána, mi történt arrafelé '44-'45 fordulóján. A felvidéki magyarság megtanult önállóan boldogulni. (Vagy túlélni...) Ha kap anyaországi támogatást, megköszöni, de az átlátszó elvárások és a külső szekértolás másik kávéház.
annamanna
2021. január 14. 04:25
utsó komment: "Mózes, Orosz, Bauer, Bokor – mindmegannyi egyívású."
billwilson
2021. január 13. 22:54
"A Hír Tv azt állította, Pikó András elvett 60 közszolgálati lakást a járvány ellen küzdőktől, de helyesbítettek: egyet sem vett el" :DDDDDDD legalja!
Kiscsillag
2021. január 13. 22:17
A felvidéki magyarság megmaradása csak összefogással érhetó el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!