Az értelem képviselete

2021. január 28. 07:03

Szükségszerű, hogy ne a Fidesz diktálja a tempót.

2021. január 28. 07:03
Horn Gábor
Horn Gábor
Népszava

„A kampány és az előválasztás évében – és 2021 erről szól, amennyire a járvány engedi –, az ellenzéknek önállónak és a kezdeményezőkésznek kell lennie. Szükségszerű, hogy ne a Fidesz diktálja a tempót, hogy ne a kormány felháborító lózungjaira való visszacsaholásból álljon az összefogás kommunikációja, hogy ne a NER véleményvezérei mögött kullogjanak. Saját témákat kell találniuk, a megkerülhetetlen közügyekről pedig független és proaktív narratívát kialakítaniuk.

Nagyvonalúan szemet hunyunk az olyan megmosolyogtató fordulatok fölött, mint az alternatív operatív törzs. Ezek nem fontos dolgok. Különös tekintettel arra, hogy most már megfelelő irányú kezdeményezésekről is hallani. Hiller István elmondta, hogy miként fogja az új kormány restaurálni a Színművészeti függetlenségét, szenátusának jogköreit, hallgatóinak kreditjeit. Ez tehát a helyes út, jól esett hallani, hogy véleménye egybevág a korábban általam is elmondottakkal, de ami ennél sokkal fontosabb, reményeim szerint találkozik az SZFE-s polgárok – diákok, tanárok – törekvéseivel.

Egyszerű a képlet: az ország nem csak a kampány időtartamára fontos az ellenzéknek. Azonban ezt nem elég hinni, így is kell csinálni. Azaz az előző választási időszakok helyett most valóban az országgal, a magyar néppel kapcsolatos tervekről kell beszélni. Már most tényleges segítséget lehet nyújtani bizonyos ügyekben, más, kiterjedt hatalmat igénylő problémákat pedig reményteljes konkrétumokkal, világos, hiteles és kivitelezhető tervekkel kell orvosolni. Az ellenzéki politikusoknak a vezetői képességeiket kell demonstrálni, és nem limitált lehetőségeikről panaszkodni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. január 28. 16:17
Szükség szerű, hogy a Fidesz diktálja a tempót mert ti elidőztök a körömletépéssel, egymás akasztásával.
satman11
2021. január 28. 15:16
Kevés kártékonyabb gazember leledzett az SZDSZ-ben....és ma is meghívják (pénzért!) a jobbos műsorokba, demostrálandó a sokszínűséget. Nem szabad gesztusokat tenni, mert azt is a konzervatív oldal ellen használják/forgatják ki és nincs viszontgesztus...
tevevanegypupu
2021. január 28. 15:08
Mát bizonyították,hogy nem értenek a kormányzáshoz, hűséget esküdtek a csaló,tehetségtelen hazug, kirugott exminiszterelnöknek..Innét jobb lenne ha végleg eltakarodnának..Magyarország mikor szabadul már meg ezektől? Borzalom,hogy még mindig itt rontják a levegőt a közéletben..
péterx
2021. január 28. 13:42
Horn, te inkább elemezzed az SZDSZ elnökválasztási csalásban betöltött aktív szerepedet, s azután elemezheted a "naiv" alternatív Operatív Törzs eszmét, s az ellenzékiek panaszkodó nyávogásait. Továbbá, Márki-Zay Fideszt koppintó elképzelését. De kreatív-önálló gondolatokat ne várj tőlük, mert az nincs. Maximum álmodozás lesz a győzelemről, meddő fogadkozásoknak álcázva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!