A semmitmondás árnyékkormánya

2021. január 14. 19:55

A magyar társadalom fontos problémáiról vagy nincs érdemi mondanivalójuk, vagy elgondolásaik kioltják egymást.

2021. január 14. 19:55
Krómer István
Magyar Nemzet

„A sok szép közhely és olcsó ígérgetés (társadalmi béke, szabad sajtó, tudomány, oktatás és művészet, környezettudatos társadalom, ingyenes és jó minőségű egészségügyi szolgáltatás, oktatás, szociális ellátás és kultúra, méltányos közteherviselés, a magyar bérszínvonal nyugat-európai szinthez való felzárkóztatása, európai és hazafias kormány), amit a reménybeli közös kormányzás alapelveiként az ellenzéki pártok meghirdettek, arra vall, hogy a magyar társadalom fontos problémáiról vagy nincs érdemi mondanivalójuk, vagy elgondolásaik kioltják egymást, így közösen nem állhattak elő velük. A legbeszédesebb ezért talán az, amiről hallgattak, emellett a »munkamegosztás« is figyelemre méltó lehet.

A Jobbiknak, amelynek előélete folytán esetleg indíttatása lehetett volna rá, nem engedélyezték, hogy a nemzet jövőjét fenyegető népességfogyásról vagy a határon túli magyarság jövőjéről beszéljen, esetleg igazodási kényszerében nem is ambicionálta ezt; a többieket meg (jó esetben) nem is érdekli. Helyette a Jobbik vezette elő a társadalmi békét, amit akár kukoricára térdepeltetésként is értékelhetünk, miután a közelmúltban éppen ők tettek talán a legtöbbet az egyes társadalmi csoportok elleni uszítás terén. Szabó Tímea sem kapott lehetőséget, hogy a PM aduászával, az alapjövedelemmel jöjjön elő, helyette éppenséggel azokról a közszolgáltatásokról kellett ígérgetnie szépet és jót, amelyek finanszírozását éppenséggel az alapjövedelem bevezetése rendítené meg alapjaiban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ferer
2021. január 15. 01:10
Drága cikket író úr KÖNYÖRGÖM, Kedvesem kedvesem! ADJÁL MUNKÁT NEKEM!! MÁT NEM IS KÉRHETEK!!! KURVA JÓL MEGY ITT MINDEN. MÉG EGYSZER SZÉPEN KÉRRLEK, ADJÁL MUNKÁT NEKEM!!!!!!!!!!!!!
Nehidd El
2021. január 14. 21:27
"A Jobbiknak, amelynek előélete folytán esetleg indíttatása lehetett volna rá, nem engedélyezték, hogy a nemzet jövőjét fenyegető népességfogyásról vagy a határon túli magyarság jövőjéről beszéljen, esetleg igazodási kényszerében nem is ambicionálta ezt." Ez az állítás teljes naivitást tükröz. Még ők is elmondták, hogy "az a Jobbik" nem az "igazi Jobbik" volt. Az igazi Jobbik az, amit most látunk: Gyurcsány ánuszába vágyódó seggnyalók, akik az anyjukat is eladnák az első orosz katonának egy tál lencséért. Ezek számára a határon túli magyarok ugyanúgy románok, tótok és szerbek, csak koloncok, mint a Momentumnak és a DK-nak. De még így is jobban járnak ott, mint mi itt határokon belül: minket jobb esetben átnevelendő fasisztáknak, rosszabb esetben kipusztítandó, túl sok helyet és CO2-kvótát pazarló biomasszának tartanak.
Kanmacska
2021. január 14. 20:15
Azért sokan tudják, mit akarnak az összefogott, európai magyarok! A többi magyar javait!
tacsi90
2021. január 14. 20:07
"a magyar társadalom fontos problémáiról vagy nincs érdemi mondanivalójuk" ja, mert szerintetek a legégetőbb próblémája a magyar társadalomnak, hogy legyen pozsonyi csata animációs bohóckodás pár száz milláért. Vagy, hogy szamuely tiboron milyen színű csizma volt 19-ben...nektek ezek fontos kérdések, közben meg történelmi lehetőséget kaptatok ettől a nyomorult néptől 2010-ben, de csak addig jutottatok a nagy dübörgésben, mint az mszp-szdsz 2009-re... 80%-os államadósságig és egy reményvesztett, gyűlölettel teli országra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!