Hogyan lehet sikeres egy nő?

2020. december 16. 13:18

Sokan nekiestek Novák Katalin családokért felelős miniszternek, amiért a nők valódi választásának lehetőségét szorgalmazza.

2020. december 16. 13:18
Krómer István
Magyar Nemzet

„Ha mindent pénzben mérünk, sikert, életcélt, ha a gátlástalan spekulánstól a »kaparj kurta« kispolgárig mindenki ugyanazért töri magát, ha eladó az egész világ, erény és bűn, ha istenítjük a korlátlan, kíméletlen versenyt, s a szelíd együttműködésnek kicsi a becsülete, ne csodálkozzunk, ha ez a mentalitás mindenhová beszivárog, megmérgezi a legbensőségesebb kapcsolatokat is. Amikor a szolgálat szelleme egy állítólag keresztény társadalomban is oly erőtlen, amikor lesajnáló mosoly vagy értetlen elutasítás fogadja a Mester komoly intését, hogy „ha valaki közületek nagy akar lenni, legyen a szolgátok, és ha valaki közületek első akar lenni, legyen mindenkinek a cselédje”, annak logikus következménye, hogy csekély az anyai hivatás, a legalapvetőbb emberi szolgálat becsülete is.

Hiszen mit hoz a tőzsdén kilenc hónapos »tétlen várakozás« egy gyermek megszületésére? Mennyivel több profitot termelhetne az, aki pelenkázás és büfiztetés helyett olyan komolyabb dolgokkal foglalkozik, mint virtuális gyilkolójátékok fejlesztése, bitcoinbányászat vagy cigarettakereskedelem! Mi értelme van öreg szüléket odahaza gondozni, amikor idősipari művekben ez sokkal versenyképesebben megoldható? Mindenre van piaci megoldás, amivel sokkal észszerűbben allokálható az »emberi erőforrás«. És még a GDP is jobban szárnyalna. (…)

Sokan nekiestek Novák Katalin családokért felelős miniszternek, amiért a nők valódi választásának lehetőségét szorgalmazza. Pedig csak azt mondja, hogy az a nő is kiteljesedhet és sikeres lehet, aki természetes biológiai és lelki-szellemi késztetését követve az életadás csodáját, a gyermeknevelés hivatását, a családról való gondoskodás szépségét legalább olyan fontosnak tartja, mint a karriert és a pénzkeresetet.

Ez az alternatíva azonban nem PC, képviselete csatazajt gerjeszt, lekicsinylő megjegyzéseket vagy gúnyos kacajt fakaszt a rövidlátó egoistákban. Rajtuk (is) beteljesedik azonban Izajás próféta jövendölése: »Hallván hallotok, de nem értetek, nézvén néztek, de nem láttok«. A dühödt támadásoktól és gúnykacajtól magunkat nem zavartatva kell kiállnunk a természetes jó mellett, mert világos, cáfolhatatlan lélektani bizonyítékok is azt erősítik, hogy emberséges ember csak szerető családban, hivatásukat derűs elszánással önként vállaló, áldozatos szülők gondoskodása mellett terem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. december 16. 15:06
Novák Katalin saját írása: "Három gyereket szültem, hetedik éve vagyok otthon velük. (...) Unom a bárgyú mesekönyveket, szeretnék két mondatot úgy váltani egy felnőttel, hogy nem szakít félbe senki, és minden vágyam csukott ajtó mellett pisilni. Szeretném hasznát venni a két diplomámnak, a négy általam ismert idegen nyelvnek, az élettapasztalatomnak." Mérhetetlen messzeségben áll a SAJÁT ÉLETTAPASZTALATA attól a CUKROSNÉNI szövegtől, amit mézesmázosan előadott a videóban. És ha már vallás meg kereszténység. Ezt az előbb írtam valakinek, nem írom át, így is érthető lesz: Nézd, nem kell aggódnom a ti életetekért, ez nyilván világos. Csak szólok, hogy minden embernek saját magának kell valamit kezdenie a saját életében például az Istennel, mert az nem elég, hogy csak szülő. Teljesen mindegy, mit mond a kormánypropaganda, attól nincs üdvösségetek, hogy az Orbánék "keresztények". Amiatt senkinek sincs üdvössége, hogy a fideszre szavaz a választáson. Ez senkinek sem biztosít örök életet. Természetesen ez nem csak rád, hanem minden emberre érvényes. Ez minden embernek a saját projektje az életében, amit nem lehet kiváltani a családdal. Ha ki lehetne, akkor a papok mind gyereket nevelnének. De van, aki nevel, és van, aki nem nevel. Viszont egyikük sem mondja, hogy a gyereknevelésen, családi életen múlik az üdvössége. Ilyen evangéliumot nem hirdetett Jézus. Az, hogy a családos emberek üdvözülnek, a fidesz által sugallt kormánypropaganda, de semmi köze sincs a valós Bibliához. Ez megtévesztő és az örök szellemi sötétségbe vezet. Természetesen minden ember maga dönti el, hogy végül is mit választ. De hogy pontosan tudja, ahhoz nem árt legalább az életben egyszer legalább a négy evangéliumot figyelmesen elolvasni. Még akkor is, ha úgy tűnik, már nagyon jól ismered, mert magadba szívtad a kultúrával. Én legalábbis ezt gondoltam - de amikor a tényleges szöveggel szembetaláltam magam, akkor az hatalmasat "durrant", és számomra mindent el is döntött. Ennyike, szerintem bőven érthető. Senki sem üdvözül attól, hogy szülő. Vagy attól, hogy heteroszexuális. Vagy lehet buzi, aki drogos orgiákra jár, és a rendőrök elől az ablakon keresztül menekül, de legalább lemond, ha lebukik. Ilyen evangélium nem létezik. Az újszövetség NEM EZT propagálja.
civis72
2020. december 16. 13:52
Libsi mércével sikeres nő pl Heller Ágnes ...senkinek sem hiányzik
jánosbácsi
2020. december 16. 13:49
Azt elfelejtette elmesélni az újságíró, hogy egy keresetből hogyan lehet eltartani egy ötfős családot mert hát az a nemzeti minimum. Novák Katalin meg többmilliós fizetéssel a zsebében osztogatja az észt.
rókabácsi
2020. december 16. 13:47
ha csinos! két lehetőséghe van: 1. okos művelt és tudatos 2. szétteszi lábait
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!