Nehéz úgy kiszűrni a kamupártokat a választásokról, hogy ez az MSZP-t, az LMP-ét, a Párbeszédet és a Jobbikot ne érintse rosszul

2020. november 12. 08:28

Ma tulajdonképpen csak két valódi országos támogatottsággal rendelkező párt van az ellenzéki oldalon, a Demokratikus Koalíció és a Momentum.

2020. november 12. 08:28
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok.hu

„Nehéz a dolga a kormányzatnak, ugyanis az ellenzék folyamatosan azt várja tőle, hogy az ellenzék érdekei és kedve szerint változtassa a választási szabályokat. Aztán ha megteszi, akkor meg jön a hisztéria, hogy az mégsem jó az ellenzéknek. Annak idején az ellenzék azt követelte, mert még a mainál is szörnyűbb állapotban volt, hogy lényegesen legyen könnyebb egy pártnak elindulni az országgyűlési választásokon. Ez persze azt eredményezte, hogy mindenféle kamupártok nyúltak le állami támogatásokat, szerencsére a választások kimenetelét legalább nem befolyásolták. Ezután az ellenzék azt követelte, hogy legyen sokkal nehezebb jelöltet és országos listát állítani, hogy csak valódi támogatottsággal rendelkező pártok indulhassanak el a választáson.

És jól gondolja a kedves olvasó, most meg a szigorítás nem tetszik az ellenzéki pártoknak. Ennek oka az, hogy ma tulajdonképpen csak két valódi országos támogatottsággal rendelkező párt van az ellenzéki oldalon, a Demokratikus Koalíció és a Momentum. Csak ennek a két pártnak a vezetői remélhetik, hogy szinte mindegyik választókerületben jelöltet tudnak állítani. A többi kis ellenzéki párt, az MSZP, az LMP, a Párbeszéd  és a Jobbik abban a helyzetben van, hogy jó eséllyel minden erőforrását fel kellene használni ahhoz, hogy egyáltalán 50-60 egyéni jelöltet állítson. Ezért ezek a pártok abban érdekeltek, hogy a két nagyobb ellenzéki párt listáin, vagy közös listán, vagy a nagy összefogás részeként kerüljenek be a parlamentbe, mert nekik egyedül biztos nem megy.Az ellenzéki „értelmiség” régóta agyal azon, hogy miként lehetne elérni egy ellenzéki szavazatmaximalizálást.

Az egyik ötletük az volt, hogy az ellenzéki pártok két listát állítsanak, egy Gyurcsányosat, meg egy korszerű, haladó, fiatalos, garantáltan hótiszta, a kormányzás mocskától, hordalékától mentes vadonatújat. Az elsőben az MSZP maradéka lenne a fügefalevél a Gyurcsány házaspáron és esetleg Bősz Anett, míg a másikon a fiatal SZDSZ Momentum néven magához ölelné az LMP-t, a Párbeszédet és a Jobbikot. Persze a Momentumnak sem kellene nagyon széttárnia a kezét, mert az Unicum kötelező elfogyasztása után csak Karácsony Gergely, Jakab Péter és egy noname elempés arcába kellene belebámulni közelről, ölelkezés közben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. november 12. 14:33
Ezért megy a visítás nagyban!
kmate1357
2020. november 12. 12:11
PFFFFFFFF MEGY A KAMUZÁS EZERREL! Pontosan tudják hogy hogyan lehetne kiszűrni a kamupártokat, és pont azokat az itézkedéseket nem lépték meg. Szimplán egy átlátható számla elég lenne amire a kampánytámogatást utálják, és akkor követhető lenne hogy ki költi kampányra a pénzt és ki nem.... és ez csak egy példa a sok közül.
Pierre
2020. november 12. 10:06
hazudsz kurva, nem lenne nehez kiszurni a kamupartokat. Csupan meg kell szuntetni a tobbes jeloles intezmenyet, vagyis hogy egy valasztopolgar tobb jeloltet es listat is ajanlhat. Egy tollvonas. Senkinek nem hianyozna. De ti egyaltalan nem akarjatok megszuntetni a kamupartokat, akarmennyibe is kerul az az adofizetoknek, ugyanis minden valasztaskor a fidesz javara hoz egy keveset a vegelszamolasnal. Resze a valasztasi csalasi rendszereteknek a sok mas egyeb mellett.
Selamat
2020. november 12. 09:56
A zellenzék mindegyike azt hajtogatja évek óta, hogy csak az összefosásuk lehet az egyetlen megoldás. Akkor tessék, itt a nagy alkalom. Oszt majd döntsék el, hogy gyurcsány, vagy momentumos miniszterelnök jelöljük legyen, vagy netán a pártnélküli karigeri, s hogy azt az illetőt a nagy összefosásukban majd ki és miért nem támogatja. Jesszusom, de nagy időknek és de nagy mondatoknak nézünk elibe. Ezt csakis egy finom, forró tea mellől lehet majd igazán élvezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!