Az Időrabló mindent lát

2020. november 19. 07:10

Pink Floyd és Omega. Ezeken nőttem fel.

2020. november 19. 07:10
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„1977 van. Semjén Zsolt barátomnál vagyunk, a Keleti Károly utcában, lakásuk kisszobájában. Zsolt még vacakol a Tesla lemezjátszóval, van valami kis fityegő súly rajta, azt igazgatja, én szorongatom az albumot, és majd megőrülök, hogy mit piszmog annyit.

Végre elkészül minden, és előkerül a lemez. Az új Omega-album, az Időrabló. Feltesszük, a tű leereszkedik, kicsi, semmivel sem összetéveszthető sercegés, és az első hangok…

»Ázott köpenyét kölcsönadta rám az ég.

Ronggyá nyűtt cipőm, amíg bírta, vitt feléd.

Éjszakák sűrűjén vágtam át,

A fényes izzó nap tüzét arcomon hordtam szét.«

Eltelik az idő, vége a lemeznek, azonnal feltesszük újra, alkonyatra már tudom kívülről a felét. Most, 43 év elteltével pedig még mindig tudom az egészet.

Pink Floyd és Omega. Ezeken nőttem fel. Mondták akkoriban sokan, az Omega a Floydot utánozza. Ha úgy volt, az sem volt baj. Az Időrabló pedig mérföldkő volt mindenképpen.

Minden házibuli minden hajnala, s annak így kellett lennie. Betűzgettük a Floyd-lemezek szövegkönyveit, így tanultunk angolul. Jött a hajnal, összebújtunk, és felhangzott, amin tudtunk sírni…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. november 19. 15:20
Fiatalok voltunk akkor. Az ég kék volt,a fű zöld. A lányok szépek voltak,a sör keserű,de jó. Az előfelvételis "szabadegyetemen " a Fekete főtörzs szigorú volt,de igazságtalan. Szerettük az Omegát.Az Illést is. :)
Bell & Sebastian
2020. november 19. 13:19
Az iskolastúdiósnak hála, neve W.V. volt, erre léptünk be a gimibe, vagyis aki korábban jött végighallgatta. A Zsötem című botránynótával együtt, ami tiltólistás volt, de megúszta valahogy, kis időre át kellett adnia a kukszlit egy gyengébb fülhallású kollégának. Történt ez akkoriban, amikor az orosz komszomolistákat Mungo Jerryvel szédítettük a moszkvai babazsúron, akik jobban táncoltak, mint mi, vagy kevésbé bírták a vodkát. Meglepő módon az oroszoknál van még kultusza az Omegának, ami nem nagy csoda, hiszen Moszkvában csak annyian élnek, mint a mi országunkban összesen. Konkrétan az elérhető legközelebbi Időrabló megvetemedett a Zsiguli hátsó ablakában a ballagás alatt, amit ajándéknak szántak. Természetesen ma már megvan, minden elképzelhető formátumban. De azért Admis Annával szeretnék egyszer beszélni, mielőtt még elrángatnak a mikrofon elől, mint paraszt bácsit a Játék és muzsika tíz percben egyik adása alatt, akinek Kádár elvtárs számára lett volna mondanivalója. Gondolom, az európai értékek trágyában.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. november 19. 12:41
A démoni kábítószerek hatása alatt készült pszichedelikus zenék, mint amilyen a Pink Floyd és az Omega az ördög muzsikája. Ezt Semjén doktor is világosan megírta az "A New Age kihívása és az evangelizáció lehetősége" c. kiváló dolgozatában, amit többen is plagizáltak.
lynx
2020. november 19. 12:40
Bárcsak itt lennél... Ha már szóba került.. hallgassuk meg: https://youtu.be/84Tq-eAJIk4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!