Ezért döntöttem az abortusz mellett

2020. október 29. 14:47

Az én környezetemben nemigen fordul elő ilyen ellenszenves hozzáállás az abortuszhoz és az azt vállaló nőkhöz.

2020. október 29. 14:47
Urbán Nikolett
Azonnali.hu

„Olyan buborékban élek, ahol azt érzem, nincsenek tabuk. Általában elég szabadon fogalmazhatom meg gondolataim, ritkán találom magam olyan vitákban, ahol élesen eltér a véleményem a vitapartnereimtől.

Ez inkább káros – ezt mutatja az is, mennyire meglepett, mikor olvastam a Genfi Konszenzus Nyilatkozatáról, illetve arról, hogy Lengyelországban alkotmányellenesnek nyilvánították az abortuszt, hacsak nem erőszakolták meg a nőt, vagy nem veszélyezteti életét a terhesség. Ledöbbentem, hiszen az én környezetemben nemigen fordul elő ilyen ellenszenves hozzáállás az abortuszhoz és az azt vállaló nőkhöz. A téma azonban megosztó, még az én buborékomban is.

Sokféle nézőpontot olvastam és hallottam az abortusszal kapcsolatban, de olyanoktól, akik valóban tapasztalatból beszélnek, keveset. Pedig sokan vannak az ismerőseim között is. Elvégeztem a házi feladatot, kérdezgettem őket, de a beszélgetés sosem volt hosszabb pár mondatnál. Még mindig nehezen beszélnek a nők ahhoz képest, hogy milyen sokunkat érint. És hogy miért érdekel ennyire? Mert én is átéltem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 217 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepu
2020. november 04. 08:13
"Mert én is átéltem." Szóval átélted. És mégsem érted. Akkor már nem is fogod. Új fej kéne neked új aggyal.
Kormánypárti1
2020. október 30. 12:08
Továbbra is vallom, hogy az abortusz egy eszköz, sem mellette sem ellene nem vagyok. Kitaláltuk, és egyben kiengedtük vele együtt a szellemet a palackból. Mindazon által gyilkosság. Még akkor is gyilkosság, ha esetleg bizonyosan tudjuk, hogy a megszületőnek nem élete lesz, hanem egy élet hosszig tartó szenvedése. Ez esetben talán enyhíthet a bűntudaton, (szerintem normális embereknél még ez sem szokott) hogy két nyomorult lét helyett, egy ember életét visszaadjuk, esélyt adunk számára, hogy újra megpróbáljon emberi életet élni. De persze annak tudatát sosem fogjuk tudni elvenni tőle, hogy ölésre kényszerül. Ám itt korántsem erről van szó. "Ott voltam 23 évesen, fogalmam sem volt, hogy mit akarok az élettől, merre tartok. Diplomás emberként a fizetésem egy vicc volt." Sokan ebbe a két mondatba kapaszkodtak, ítéletük jogos volt, mindamellett, hogy mindenki azon akadt ki legfőképp, hogy nem egy buta, tanulatlan ember tettéről van szó, hanem egy egyetemet végzett, tanult ember, rideg, embertelen, érzéstelen, (dugtam azzal akit nem is szerettem) valakiről. Saját véleményem, hogy az esetek többségében, a tanulatlanabb, butább emberek, képtelenek az ilyen rideg, önző, számító kijelentésekre. Nekem valójában az egész cikkből az jött ki, hogy tudja ő nagyon jól, hogy egy gyilkos, aki felelőtlenségei következményeit semmilyen módon nem akarja vállalni, ezért azzal próbálkozik, hogy közszemlére teszi a tetteit és majd a vele azonosuló tömegek fölmentik, hogy ő is kibékülhessen magával. Pont úgy mint a buzik, kik azt hiszik, hogy ha mások elfogadják őket, akkor majd ők maguk is elfogadják magukat. Vagy ha ez nem megy, akkor mindenkit a maguk szintjére kell rántaniuk és akkor már nem érheti őket semmilyen kritika. Ő is úgy gondolja, hogyha kellően sok hozzá hasonló gyilkost, vagy legalább elvi gyilkost tud maga körül, akkor vére felmentheti magát. Csakhogy ez tévedés! A gyilkosok tömege is gyilkosokból áll. Felmentést keres, csakhogy az nem adható. Sem mások, sem ő nem tud olyat adni magának, de még az Isten sem!
Aerion
2020. október 30. 11:04
Az én környezetemben nemigen fordul elő ilyen ellenszenves hozzáállás az abortuszhoz és az azt vállaló nőkhöz. Én megtiltanám ennek a 'nőnek', hogy valaha az életben gyereket szüljön. Ha egyszer annyira pártolja az élő emberek meggyilkolását, akkor gyakorolja csak egész propagatív életében.
Karvaly
2020. október 30. 10:58
Illetve még az jutott az eszembe, hogy a történelem során még soha nem volt ilyen egyszerű védekezni a nem kívánt terhesség ellen, szóval aki a saját lustasága miatt esik teherbe, az talán szembe is nézhet a következményekkel (jaj, tudom, hogy ez az utolsó kifejezés tabu az érzékenyítők szerint...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!