Szégyellem magam a pályatársaim miatt

2020. szeptember 03. 16:00

A szakmának van két szakmai képviselete, akik gyakorlatilag semmilyen érdemi munkát sem végeznek, viszont úgy viselkednek, mint a Parlamentben az ellenzék és a kormánypárt. Interjú.

2020. szeptember 03. 16:00
Trokán Péter
Index

Hogy látja a kialakult helyzetet?

Mérhetetlenül szégyellem magam a pályatársaim miatt. Nem szeretném megsérteni a hallássérülteket, de van a magyar nyelvben egy érzékletes kép arra, ami most folyik: süketek párbeszéde. Felelős művészekről van szó, akik − kénytelen vagyok kimondani ezt a szót, hogy oldal – mindkét oldalon megtalálhatóak.

Nagyon szégyellem, hogy értelmiségiek, művészemberek úgy működnek ebben a helyzetben, ahogy a legszánalmasabb politikusok szoktak.

A szakmának van két szakmai képviselete, a Magyar Színházművészeti Szövetség és a Magyar Teátrumi Társaság, akik gyakorlatilag semmilyen érdemi munkát sem végeznek, viszont úgy viselkednek, mint a Parlamentben az ellenzék és a kormánypárt.

Vagyis?

Egymásról igyekeznek bebizonyítani, hogy a másik tehetségtelen, alkalmatlan, tehát lealacsonyítják egymást a legrosszabb politika szintjére. A rossz politikusok szokása a sárdobálás, minősítés, egymás letehetségtelenezése, lehazugozása. Ezt csinálják a politikusok, ha szerintük így helyes, vagy célravezető, de a művészek ne! A két említett szakmai szervezetnek rengeteg dolga lenne azzal, hogy úgy működhessenek a színészek, a színházak, ahogy mindenkinek jó. Ehelyett mindkét szervezet azzal foglalkozik, hogy a másik mitől gazember, csaló és alkalmatlan. Szánalmas.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satman11
2020. szeptember 06. 12:37
Trokán, sunyi módon azt a látszatot kelti, mintha itt két tábor gyilkolná egymást a koncért. Szóljanak neki, hogy sok-sok évtizede egy belterjes, szinte már öröklődésen alapuló liberráltnáci egyeduralom terpeszkedik a kultúrán, igazi belpesti maffia és még arra sem hajlandók, hogy a megmaradó feltételeik mellett plusz még egy, a konzervatívtöbbségéhez is szóló képzés is indulhasson. A "liberrált és kontraszelektált forradalmár színész képzése zavartalanul folytatódjon, tovább a lenini úton és persze korlátlan állami pénzből"....szerintük... Óriási hibát követ el a kormány, ha visszakozik. Amúgy is bármit tesz, a külső-belső "siralomház" üzemelni fog. Akkor pedig lépni...
catalina9
2020. szeptember 04. 17:19
Mi van tuapse, alszik, vagy csak blöffölt és beégett? ja tuapse, ez így körülbelül olyan, Woody Allen vicce a gyorsolvasásról. Gyorsolvasó: Most olvastam el egy nap alatt a Karenina Annát.. Kétkedő: Tényleg? És miről szól? Gyorsolvasó: Oroszországról. szóval kicsit konkrétabban, esetleg a megfelelő törvényi hivatkozással. Rajta tuapse!"
__Y__
2020. szeptember 04. 08:57
Hát elsősorban inkább amiatt kéne szégyenkeznie, hogy egy ilyen végtelenül kártékony, kádárista, telefoshoz adta a nevét, mint a szomszédok.
szürkeSzarvas
2020. szeptember 03. 23:01
Amit a Trokán ir-már következmény. Az ok nem kibeszélhető,mert az érvnélküliek érvek helyett antiszemitizmust kiáltanak. A 2 nép együttélése nem volt sikeres. Valamiképp abba kellene hagyni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!