Mi vagyunk az őshonos kisebbség. Ja NEM, nem is vagyunk őshonosak szerintük!

2020. szeptember 06. 18:37

Nekünk, kárpátaljai magyaroknak, teljes erőbedobással, jól összeszedetten kell állnunk a választás startvonalnál!

2020. szeptember 06. 18:37
Dobsa István
Vendégszerző

Tegnap hivatalosan is elstartolt Ukrajnában a választási kampány. Sokadik start ez, de a célzászló mindig csak egyre távolabbinak tűnik, így sokan fáradtak ezekbe a futamokba már bele.

Ennek ellenére jólöltözött egyének gyakran mondogatják, az idei választás más lesz. Végül is igazuk van. Eddigiekben soha nem látott bizonytalanság keresztezi egymást a bábeli zűrzavarral.

Teljesen új választási törvény, formálódó új közigazgatási egységek. Persze mindez alkotmánymódosítás nélkül, hiszen arra már nem volt idő. Odáig már nem is megyek, hogy esetleg egy referendumot is elbírtak volna ezek a folyamatok.

Elfáradtunk vagy sem, nekünk, kárpátaljai magyaroknak, teljes erőbedobással, jól összeszedetten kell állnunk a startvonalnál. A mi esetünkben ez a választás nem csupán a hatalomgyakorlás vontatott játéka, velünk kapcsolatosan a szó legszorosabb értelmében a létezésünk a tét. 

Persze gondolhatja magában ez ember, milyen jó is lenne, ha a nyugati társadalmak manapság egyre divatosabb nihilizmusával, egy laza kézlegyintéssel le is rendeznénk az újabb választásokat.

De nem, mi ezt nem tehetjük meg, ugyanis egy többséget alkotó nemzetiség mellett, vagyunk mi az őshonos kisebbség. Ja NEM, nem vagyunk őshonosak szerintük.

Meg is érkeztünk oda, amiért nem vehetjük félvállról az idei megmérettetést, ugyanis az utóbbi évek tendenciája, hogy a legalapvetőbb jogainkért is kemény harcot kell vívjunk. Ezeket a küzdelmeket pedig nem valamelyik jólöltözöttre tojást dobva, vagy a napi sajtót néhány szitokszóval kísérve kell megvívnunk, hanem a tanácsokban, ahol a döntések születnek. Ehhez pedig ott kell lennünk október utolsó vasárnapján, és bebizonyítanunk, hogy hiába maratoni a cél, mi bizony nem fáradunk! 

Isten segítsen ebben mindannyiunk!

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. szeptember 07. 02:06
"Hont András Esküszöm, nem fogok minden nap Alapjogokért központos képeket megosztani, de ezt a feliratot fejtse meg nekem valaki. Mit akar ez jelenteni? Mit őriznek méltósággal? Mi ezek után odavetve, hogy országépítés? És ki marad hol? Ez olyan, hogy "lemegyek a boltba, hazafiság, nem kérek kávét". Vagy az egészet Google translate-tel fordították magyarra türkből?" https://www.facebook.com/hontandras75/photos/a.2168042806813995/2968344113450523/ú
Tóth Zoltán
2020. szeptember 06. 22:06
Ezúton is szeretnék lelkesíteni minden ősmagyart: ne bánkódjatok, lesz még Záhony orosz falu - Orbánotok elintézi, csak vakon kövessétek a valagát! (Kommentjeim itt: https://azonnali.hu/cikk/20190801_az-oroszok-csak-rohognek-azon-mennyire-ostobak-a-nemetek + https://kolozsvaros.com/2020/08/30/az-orosz-horizont/ .)
Coccothraustes
2020. szeptember 06. 20:35
A nemzethez tartoznak. Respect.
Coccothraustes
2020. szeptember 06. 20:35
Lesz még Kárpátalja magyar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!