Európa diadala a mai lépés

2020. augusztus 19. 17:33

A cinkos hallgatásba burkolózó magyar külpolitika sem tudta megakadályozni az EU-szankciókat a Lukasenka-rezsim ellen.

2020. augusztus 19. 17:33
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az elmúlt napokban szemtanúi lehettünk a magyar külpolitika látványos összeomlásának. Egész Európa azért dolgozik jelenleg, hogy Fehéroroszországban békés, a demokrácia szabályait tiszteletben tartó módon rendeződjön az elcsalt választások után kialakult helyzet.

Tegnap az EU külügyminiszterei tanácskoztak a belarusz ügyről, míg ma állam- és kormányfői szinten tették ugyanezt a tagállamok. Azonban a Fidesz elvtelen, diktátorok harminc ezüstért vásárolt barátságára alapozó külpolitikája azt eredményezte, hogy mára csak sodródunk az eseményekkel.

Szijjártó Péter nem vett részt a tegnapi tanácskozáson, inkább egy állami pénzből meggazdagodott oligarcha jachtján élvezte az augusztusi nyarat. Orbán Viktor, a mindig, minden konfliktusba előszeretettel beleugró miniszterelnök pedig fehérorosz-ügyben egyszerűen elnémult, miközben minden régiós ország teljes vállszélességgel kiállt a demokráciapárti tüntetők mellett.

A cinkos hallgatásba burkolózó magyar külpolitika sem tudta azonban megakadályozni, hogy az EU ma szankciókat fogadjon el a Lukasenka-rezsim ellen. Egy erős, magabiztos, az értékeiért szilárdan kiálló Európa diadala a mai lépés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. augusztus 21. 18:41
Ha már ott melengeti a nagy seggét Brüsszelben, akkor tudhatná EU állásfoglalás csak úgy lehetséges, hogy minden tagország elfogadja. Tehát a magyar miniszterelnök szava is az, amit az EU kiadott. Miután együttes nyilatkozatról van szó nem burkolózhatott hallgatásba senki, így az orbáni cinkos hallgatás is a szerző drogfogyasztása által okozott tudatzavarnak tudható be.
istvánkeve
2020. augusztus 21. 12:16
Ez volt a Cseh-Donáth (röviden:Docse) szerzöpáros napi felindultsága. Engem félelemmel tölt el az, hogyha a Docse hazai meghatározó politikai szerephez jutna, mennyire felindulás-alapú lenne pl. a külpolitika. Jó lenne ez nekünk ? A németeknél ez nem vált be a múlt század 30-s éveiben!
EMM195
2020. augusztus 21. 08:34
"A cinkos hallgatásba burkolózó magyar külpolitika sem tudta megakadályozni az EU-szankciókat a Lukasenka-rezsim ellen." Nem is akarta te hazug politikai ribanc.
írmag
2020. augusztus 20. 17:09
Hozzád is piszkavas kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!