Fel kell vennünk a harcot a szélsőliberális térhódítással szemben

2020. június 29. 07:46

Amint hátrálunk egyet, ők máris benyomulnak a felszabadult területre.

2020. június 29. 07:46
Vágvölgyi Gergely
Vasarnap.hu

„Általam nagyra becsült személyek is megjegyzik: talán csak az ellenoldal malmára hajtjuk a vizet, minek reklámot csinálni a Pridenak, engedjük el a dolgot… E megjegyzések logikáját értem, de hibásnak találom. A képlet ugyanis ez: a szélsőliberális erők agresszív területfoglalása zajlik, minden hasonló kampány ennek része. Amint hátrálunk egyet (azaz »elengedünk« egy fontos ügyet), ők máris benyomulnak a felszabadult területre és újabb támadást indítanak. Most még van hová hátrálnunk, de egy idő után a sarokba fogunk visszaszorulni és akkor eszmélünk majd rá, hogy hiba volt minden négyzetcentiméter nagyvonalú átadása.

A keresztény szeretet egyébként sem bárgyú, lila-ködös valami. Nem az az okos szeretet, ha nem teszed szóvá a hibát, a bűnt, ha nem állsz ki határozottan a hited és az általad kiemelten fontosnak tartott értékek mellett. Ez csak az a szeretetfogalom, amit ránk akarnak erőltetni olyanok, akik kizárólag akkor hivatkoznak a Bibliára, ha minket akarnak elcsitítani, egyéb szerepet e könyv nem játszik az életükben. Az a pesszimista kép lebeg előttem, hogy a jelenlegi tempót látva (vö. a nyugati civilizációban épp látványosan tomboló történelem-újraírás, szimbólumrombolások és agresszív neoliberális agenda) két-három évtized múlva azért fogunk harcolni, hogy maradjanak még a normalitásnak apró zárványai, szigetei, ahol biztonságban tudhatjuk a gyermekeinket.

Ha ezt nem akarjuk, most kell észnél lennünk. A nyugati konzervatívok nem kapcsoltak 1948-ban, nem kapcsoltak 1956-ban és csúnyán átaludták 1968-at is. Az eredményét a bőrünkön tapasztaljuk. Ha most is legyintünk, átadjuk a teret, hatalmas lesz a baj. Ezért nem szabad hátrálnunk. Van hova, de nem éri meg. Kötelességünk kiállni értékeink és eszményeink mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hentes
2020. június 29. 11:15
Magyarországon is kivívták a jogaikat, minek menetelnek még? Az, amit művelnek végig az Andrássyn gusztustalan 18 éven felülieknek sem való magamutogatás. És tényleg, miért kell engedélyezni az ilyet? Elborzad az ember tőlük.
Szuverén maffiaállam
2020. június 29. 10:51
A rendőrség engedélyezte a Pride-ot. Ne akarj már okosabb lenni Pintérnél és Don Vittoriónál!
zsanett-kúnrum
2020. június 29. 10:42
https://civishir.hu/belfold/2020/06/eloszor-fogadott-orokbe-meleg-par-ikreket-hazankban?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202006 ez meg fű alatt becsúszik, hagyjuk már a pótcselekvéseket, felőlem úgy vonulgathatnak mint a nácik fényes budapesten
Karvaly
2020. június 29. 10:33
Teljes mértékben igaza van a szerzőnek. Az engedmények tétele nem kompromisszumokhoz vezetett, hanem még agresszívabb nyomulást gerjesztett. Ideje a sarkunkra állni, és nem azt mondani, hogy "na jó, de az utolsó", hanem kitűzni egy saját világképet és azt építeni, ha ellenszélben, hát ellenszélben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!