Eső után köpönyeg

2020. május 05. 14:27

Azt hihetnénk, a választási bukás felébresztette a magyar politikusokat, de úgy tűnik, ez nem történt meg, sőt, igazából kár is ilyesmiben reménykedni.

2020. május 05. 14:27
Hegedűs Norbert
Új Szó

„»Oly sokáig voltunk lenn, nem is tudjuk, milyen fenn« – énekli a Hobo Blues Band egyik klasszikusa. Hogy miről szól a dal, arról hosszasan lehetne vitatkozni, hiszen mindenki azt hall bele, amit csak akar. Sírva vigadás, évszázados magyar balsors, önsorsrontó döntések, képtelenség a fejlődésre, az előrelépésre, a saját hibáinkkal való szembenézésre. Én ezekre szoktam asszociálni a dal révén, így nem csoda, ha egyből eszembe jutott, ahogy megláttam az MKP fotóját a közösségi hálón

A fényképen egyébként nincsen semmi gyanús: Menyhárt József, Bárdos Gyula és Őry Péter, az MKP vezetői pózolnak Grendel Gáborral, a parlament alelnökével a pozsonyi vár előtt egy szép tavaszi napon. A kontextus az, ami miatt elborul az ember agya. Egy héttel korábban ugyanis egy szinte identikus képpel jelentkezett az Összefogás mozgalom, ahol Mózes Szabolcs és Orosz Örs fogják közre Grendelt. Félreértés ne essék: az égvilágon semmi baj nincs azzal, ha az MKP és az Összefogás képviselői a legerősebb kormánypárt vezető személyiségével találkoznak, aki történetesen magyar és a szlovák parlament alelnöke. De könyörgöm, miért nem tudtak együtt elmenni? Hol van a Magyar Közösségi Összefogás?

Hol a sokat áhított magyar egység, hol a közös fellépés, ha még abból is versenyt csinálnak, hogy ki tud hamarabb szelfizni Grendel Gáborral?

Ezek után képesek faarccal azt mondani, hogy szélesebb összefogás kell? Hogyan beszélhet valaki minden szlovákiai magyar összefogásának szándékáról, ha még azzal sem képes megegyezni, akivel pár héttel ezelőtt még közös választási listán indult?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2020. május 06. 11:01
Arról pedig, hogy miképpen képviseli Grendel Gábor a szlovákiai magyarok érdekeit sok mindent elmond a következő vele készült riport. Grendel: Legmerészebb álmainkat is felülmúlta a választási eredmény https://ujszo.com/kozelet/grendel-legmereszebb-almainkat-is-felulmulta-a-valasztasi-eredmeny
Berecskereki
2020. május 06. 10:55
Kik azok akik ezt a firkálmányt lájkolják? Idemásolom az egyik hozzászóló hozzászólásárt, amellyel teljes mértékben egyetértek. Bigboy53 Andrej Zsubrietovszky Ez igaz, csakhogy mégiscsak magyarok vagyunk és van egy anyaországunk ahonnan még mindig nagyságrenddel több figyelmet és egyebet kapunk, mint attól az országtól, ahova az adóinkat fizetjük. És valóban igaz, hogy nem sok közünk van a magyarországi eseményekhez, de akkor az egyetlen napilap is felhagyhatna az ottani kormány piszkálásával, a folytonos áskálódással, az ottani vezetők kifigurázásával. Nem kellene egyfolytában sértegetni azt az országot, ami még mindig támogatja az itteni magyarságot és megtesz minden tőle telhetőt, hogy valahogy megmaradjunk ott, ahol születtünk, és ahol sokunk élni szeretne. Az itteni magyar média azonban mindent megtett, hogy megosztja az itteni magyarokat. Amíg pl az egyik közkedvelt művészről egész oldalas beszámolót hoz, mert Pesten a baloldali seggeket nyalja, a másik sokkal fontosabb kortársáról - szinte azonos napon születtek - még csak kishírben sem számol be, ami persze a egész generációkat sért akik a művészek dalain nőttek fel, és ők jelentették sokunknak azt az utolsó madzagot, hogy magyaroknak érezzük magunkat még olyan időben is amikor évente csak 3-4x lehetett Magyarországra utazni! Sok itteni magyarnak Magyarország az anyaországa sok ottani művész, zenekar és talán politikus is az idolja, és Magyarország mutatja az egész EU-n belül jelenleg a legjobb gazdasági mutatokat ( már legalább 8 éve) - igy akár példakép is lehetne. Ezt rombolja az újság meg egyes kétes politikusok. Ezzel a szemét állásponttal és a híd utolsó 4 évével valójában megosztotta a magyarságot és emiatt képtelenné tette a politikai hatalom viselésére. ( azt talán nem kell mondanom ki huzott ebből nagy hasznot). Ez még Slotának sem sikerült, amit megtettek az elvtársaink és a mögéjük búvó bábuk ( lehet, hogy nem így tervezték/akarták, de akkor meg politikai primitivizmusról van szó). Ezért először el kell távolítani a hatalom és a média közeléből mindenkit, aki részt vett ebben a piszkos munkában. Most a bocsánatkérésen lenne a sor és csak azután lehetne szó az egységről. Amíg azonban a bocsánatkérésnek és az irányvonalváltásnak nyoma sincs, addig felesleges még beszélni is az egységről.
kaltran
2020. május 05. 17:05
Az az érzésem, hogy az ottani magyaroknak titkon jó ez így ahogy van. Kéne egy nagy kaliberű szervező az erők összefogására, de ha az ottani magyarok már attól is kurva jól érzik magukat, hogy Eurójuk van és inkább Soros Európájának talpát nyalják mint hogy áttekintsenek a Duna túlsó partjára, akkor az ügy elveszett. Legalább egy Dubcseknyi tartás lenne bennük, de a magyarokat is megbalesetelték... Apám, anyám, felvidéki, az egész rokonság a párkányi és érsekújvári temetőben nyugszik, Felvidéket már soha sem felejtem el míg élek. Ha azt a szót hallom, hogy Bratislava - kiver a víz. Ilyen név nincs is a magasban...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!