A Soros-birodalom születése

2020. május 28. 10:06

Soros György a világ valaha élt legnagyobb hatalmú filozófusa.

2020. május 28. 10:06
Békés Márton
Békés Márton
XXI. Század Intézet

„1993 végén Bukarestben Soros György a következőt mondta a »kelet-európai birtokán« tett többhetes körutazására őt elkísérő amerikai riporternek: »Nyugodtan írja csak azt, hogy ami egykor szovjet birodalom volt, az Soros-birodalom lett.« A terepszemlét novemberben kezdte Prágában, utána Szarajevó következett, ahonnét Horvátországba utazott, hogy pár nappal később Budapesten landoljon. Az újságíró összesen hat napot töltött együtt Sorossal, amikor ezt követően végigjárták délkelet-európai »hátsókertjét«, melynek állomáshelyei a következők voltak: Temesvár, Bukarest, Kisinyov (Chișinau), Szófia, Tirana. Soros mindenütt felkereste helyi alapítványa irodáját, tárgyalt támogatóival és azokkal, akiket ő támogatott, fogadta az újságírókat vagy éppen őt fogadták állami vezetők (Horvátországban és a Moldovai Köztársaságban egyenesen az államfő, bár előbbi emlékei szerint addigi élete legrosszabb találkozója volt).

Albániából az eredeti tervek szerint Bécsbe ment volna, de hirtelen irányváltással londoni fuvart kért a pilótától. 1993 legvégén, amikor szemléje befejeződött, egy másik projekt is lezárult: a Soros-birodalom létrehozásának első, tízéves szakasza ugyanis befejeződött. 1994-ben Soros György győztesnek nyilvánította a közép- és kelet-európai rendszerváltoztatással párhuzamosan véghezvitt, térségbeli tevékenységét, de kevesellte annak eredményét. Az első tíz évben a Soros-projekt kitüntetett, modellértékűnek szánt, úttörő vállalkozása Magyarországon volt.

Soros György kritikusai szerint nemzetközi tőzsdespekuláns, támogatói szerint milliárdos filantróp. Megkönnyíti a döntést, ha tekintetbe vesszük, hogy legendássá vált mondása szerint »a befektetés nem több rosszul sikerült spekulációnál«, ő maga pedig leginkább kozmopolitának vallja magát. Soros György a világ valaha élt legnagyobb hatalmú filozófusa.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2020. május 30. 11:45
Soros Alapítványok közleménye: MI ANNAK A STATISZTIKÁNAK HISZÜNK AMIT MAGUNK HAMISÍTUNK!!!!!!!!
puszika
2020. május 28. 20:11
De még mennyire!! PÉNZ BESZÉL............AZ ALATTVALÓK MEG UGATNAK!!!
Finale*
2020. május 28. 18:29
Olvassatok vegig nagyon jo.Az embert kirazza a hideg,hogy a gondolkodas modja es a konyve ami akar a Mein Kampf is lehetett volna szinte ugyanaz mint Hitlere.
catalina9
2020. május 28. 17:08
Soros György a világ valaha élt legnagyobb hatalmú filozófusa. " filozófus??? na ne... ezek a világot irányító állítólagos filozófusok, Soros, Bloomberg, Sulzberger, Zuckerberg, nem filozófusok, hanem ravasz zsidók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!