Nincs helye kukacoskodásnak, méricskélésnek

2020. április 14. 08:45

Nem most szónokolunk gyermekeink jövőjéről, a szükséges lemondásokról.

2020. április 14. 08:45
Marnitz István
Népszava

„Mostanság egyre többször tapasztalom, hogy a koronavírus háttérbe szorítja a környezetvédelmet. Kétségkívül nehéz elképzelni, hogy akit otthoni karanténra ítéltek, vagy épp most vesztette el az állását, változatlan gondossággal válogatja a szemetet. A járványra hivatkozva mind gyakrabban buzdítanak bennünket egyszer használatos tárgyak igénybe vételére is: elhajítod, és megy vele a vírus is, nem?

Így zajlik ez nagyban is. A vészhelyzetre hivatkozva légszennyező iparágak kérnek és kapnak állami pénzeket, felmentéseket. Az Orbán-kormány is sorra ül le a különböző ágazatokkal, együttérzőn nyitogatva előttük a pénztárcánkat. Közben megint lehet mutogatni a gonosz EU-ra, amely szokás szerint rugalmatlan, nem enged a szigorodó előírásaiból, úgymond milliók munkahelyét veszélyeztetve.

A környezetvédők óvatosak. Hangsúlyozzák, hogy a tűzoltás az tűzoltás. Hogy ahol – akár a kór, akár a megélhetés miatt – emberéletek forognak kockán, nincs helye kukacoskodásnak, méricskélésnek. Nem most szónokolunk gyermekeink jövőjéről, a szükséges lemondásokról, nem most riogatunk füstokádó gyárak és autók, vagy épp a szemetes erdőszél és bálnagyomor fotóival.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. április 15. 08:17
"Nincs helye kukacoskodásnak, méricskélésnek" Egyedül a Népszavának van helye a történelem szemétdombján.
Krupp Skya
2020. április 15. 08:13
Egyedül Gréczy elvtársadnak van joga kukacoskodni.
atila68
2020. április 14. 16:34
Maradt egy üres hasáb és ki kellett tölteni valami bullshittel.
Vakfolt
2020. április 14. 12:16
"a koronavírus háttérbe szorítja a környezetvédelmet" Marha. Minden hír tömve van vele, hogy a forgalom korlátozása miatt kitisztult a levegő és újra látni a hegyeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!