Egy világkorszak véget ért

2020. április 17. 12:16

Egy túlnépesedett hangyatársadalom ha nem alkalmazza a legszigorúbb érintkezési szabályokat, már rég kipusztult volna.

2020. április 17. 12:16
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„»Ha azt kérdezi, mik azok a dolgok, amiket tovább kell vinni ebből a korszakból, akkor az egyik ilyen a totális kényszeres kézmosás. A másik meg az, hogy soha senkivel nem fogunk majd kezet« – ezek a szavak Anthony Faucitól származnak, aki az Egyesült Államok allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó intézetét vezeti, és úgy látja, hogy bizonyos dolgokról talán örökre le kell mondani. Ilyen például a testi érintés. Se kézfogás, se ölelés, se puszi, se csók.

A viszonylag kis területű szigetország, Japán nagyszámú lakója évszázadok, sőt évezredek tapasztalatából szűrte le, hogy a testi érintkezés kockázatos, mert fertőző betegségeket adhatnak át egymásnak az emberek. Egy túlnépesedett hangyatársadalom ha nem alkalmazza a legszigorúbb érintkezési szabályokat, már rég kipusztult volna. A japánok üdvözléskor nem fognak kezet, pláne nem veregetik vállon egymást, és nem is ölelkeznek, hanem kellő távolságra egymástól meghajolnak. Hazatérve, a lakásajtóban kivétel nélkül minden japán leveszi az utcai cipőt, és papucsot húz, hogy ne vigye be otthonába az utca piszkát. Mániákusan kezet mos, és ha fürdőkádba lép, előtte gondosan lezuhanyozik, valamint egy sereg más alapos tisztasági szabályt követ, amelyek mind a japán civilizáció részét képezik. Könnyű belátni, hogy ezek alapja a tapasztalatból fakadó és mitikussá növelt óvatosság a nem kívánt fertőzések elkerülésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. április 17. 23:13
A járványok leküzdésének módját PONTOSAN A NYUGATI ORVOSLÁS TALÁLTA FEL és terjesztette el. A nyugati orvoslás nagy dobása pontosan a járványok megfékezése. Nem kell Japánhoz fordulnunk példáért. "1796, Anglia: Edward Jenner tehénhimlővel oltott a himlő ellen" Csak egyetlen példa: "Az első világháború kitörése után sebesült katonákat ápolt önkéntes nővérként. Galíciában egy járványkórházban dr. Csia Sándor mellett szolgált (aki egy ideig a Bethánia Szövetség vezetője volt). A járványkórházban olyan betegségeket kellett kezelnie, amelyekkel később misszióján is harcolt: hólyagos himlő, kiütéses tífusz, hastífusz, kolera, vérhas, skarlát, kanyaró, malária. Frontszolgálatáért a háború után a Koronás Ezüst Érdemkeresztet kapta a Vitézségi Érem szalagjával, és a Vöröskereszt Érdemérmet." https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_M%C3%A1ria_(misszion%C3%A1rius) A két világháború között 15 évig egy pápua szigeten élt, ahol gyógyította a bennszülötteket. Nem üvöltözve küldte el a Sátánt, mint ezek a szélhámosok: https://nepszava.us/megkotoztek-a-virust-most-derul-ki-hogy-szelhamosok-e-a-karizmatikus-pasztorok-1/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202004
brekker
2020. április 17. 21:12
Hadd írogasson már a csávó a saját újságjába!
tango47
2020. április 17. 17:55
Hát, ha mást nem is, ebben a vírus-mizériában azt megtanulhattuk, hogy az olaszok "Juszt is megölelek egy kínait"- játéka csúfos véget ért. Ez egyben bizonyította, hogy az emberi hülyeség még a vírusnál is veszedelmesebb.
hátakkor
2020. április 17. 17:54
Japán metró? Mint távolságtartás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!