Beszélgetés egy városközponttal

2020. február 11. 20:54

Göncz Árpád Városközpont. Az ajtók a bal oldalon nyílnak.

2020. február 11. 20:54
Kövesdi Péter
Népszava

„Göncz Árpád Városközpont. Az ajtók a bal oldalon nyílnak. Szóval ilyen az, amikor az ember úgynevezett nagy idők tanúja. Eddig azt gondoltam, hogy ehhez vagy kellően öregnek, vagy kellően szerencsésének kell lenni. Most nagyon úgy tűnik, hogy mind a kettő stimmel. 

Tegnap a híradóban mutatták az elnököt. A mostanit. Rezzenéstelen arccal jött-ment, előtte két testőr, mögötte kettő, és kissé riadtan nézett a rá bámuló emberekre. Az Öreggel valami protokoll úton találkoztam először. Még alig volt elnök, mégis túl volt már mindenen: médiaháborún, kifütyülésen, taxisblokádon. »Sziasztok, gyerekek! – köszönt oda nekünk, újságíróknak, akik a hátsó üléseken kuporogtunk, távol a fontos emberektől és a korlátlan italfogyasztástól. – Mindjárt jövök, csak átöltözöm.«

A hosszú utakon rendszerint még a felszállás előtt vállfára tette a vasalt nadrágot, és felvett valami istentelenül divatjamúlt mackóruhát. Ebben jött hátra hozzánk, hogy mindenkivel beszélgessen néhány percet. Nem akart úgy tenni, mintha ismert volna mindannyiunkat, de úgy igen, mintha érdekelnénk legalább annyira, hogy ránk szánja ezt a pár pillanatot. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2020. február 13. 10:41
Ez az érzelemdús visszaemlékezés legalább olyan hányingerkeltő, mint Gyurcsány beszélgetése Nagy Imre szobrával.
NTLLK
2020. február 13. 07:45
Röhögtek is a bácsikán rendesen Ámerikában, amikor a biztonsági őröknek palackokat ajándékozott. Ugyanis ott nem csípik a kvaterkázást.
julia3
2020. február 12. 17:48
Na most szólj hozzá!
tango47
2020. február 12. 16:20
Volt szerencsém találkozni II. János Pál pápával és Göncz Árpáddal is. Körülbelül azonos korúak lehettek, ennek ellenére a pápa szemei jóságot sugároztak, Árpi bácsié pedig bugyutaságot. Lehet, hogy előítéletes voltam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!