A megvalósult álom: a többpártrendszer

2020. január 03. 10:23

A Magyar Közösségi Összefogás (leánykori nevén: MKP) bár némileg nagyobb reménnyel várhatja február 29-e eredményét naracsvegyeséknél, a matematika racionalitása viszont nem biztos, hogy felül tudja írni a hit, remény optimizmusát. Bár végignézve viselt politikai dolgainkat, egyáltalán nem zárható ki, hogy talán esetleg mégis.

2020. január 03. 10:23
Csonka Ákos
Felvidék Ma

„Szlovákia nemzetközi megítélésének ez nemigen lesz előnyére, hát ha még meglátják Nyugaték, hogy a posztkommunista hagyományok romjain díszelgő Smert – két korábbi koronahercege hatására (Ducker, Harabin) – évek után letaszítják a trónról a fasiszta romantikát nyíltan a zászlójukra tűző Kotlebáék, akik bár viszonylag karanténhelyzetből esélyesek a győzelemre, s ez éppen elég a szégyenbélyeg felragasztására Szlovákia homlokára.

A szélsőjobb és a szélsőbal után pedig ott marakodnak a jobbközép konzervatív/liberális pártok, melyek programja és értékrendje szabad szemmel szinte teljesen megkülönböztethetetlen, mégsem értenek jóformán semmiben sem egyet. A sort végül a leköszönő kormány két lakájpártja zárja. A zsákmány leginkább őket emésztette fel, így az 5%-os küszöb számukra olyan távolra került, mint Danko kapitánytól az akadémiai titulus. Bugárék bár erőteljesen reménykednek, valószínűleg a reményhal sem tenne rájuk a Nikén. Ennyi hazugság már a theodeni vakságban élők szemét is felnyitotta lassan. A kamudoktorunk Slotától örökölt pártja pedig a botrányok súlya alatt szépen elveztette minden jellegét, színét, szagát, amitől sokkal határozottabb és karakteresebb kínálatot jelent a hejszlovákoknak Kotleba és Harabin.

A »megvalósult álom« hasonlóképpen érvényes a magyar viszonyokra is. A Magyar Közösségi Összefogás (leánykori nevén: MKP) bár némileg nagyobb reménnyel várhatja február 29-e eredményét naracsvegyeséknél, a matematika racionalitása viszont nem biztos, hogy felül tudja írni a hit, remény optimizmusát. Bár végignézve viselt politikai dolgainkat, egyáltalán nem zárható ki, hogy talán esetleg mégis.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2020. január 03. 19:17
"marakodnak a jobbközép konzervatív/liberális pártok, melyek programja és értékrendje szabad szemmel szinte teljesen megkülönböztethetetlen, mégsem értenek jóformán semmiben sem egyet. " Mert a sok pártra ugyan nem a sok program és az eltérő értékrend a magyarázat, hanem a személyi ambíciók és a személyi ellentétek. Sok önjelölt politikus inkább pártelnök egy tíz fős pártban, minthogy egyszerű párttag legyen egy tízezer fős pártban. Minden tétre menő tisztújítás pártszakadással fenyeget. És ez az elvileg azonos alapokon álló széthúzás nem csupán a pártokra jellemző. Elvileg egy a keresztény vallás aztán van vagy 100-200 egyháza.
amaurote
2020. január 03. 11:50
igazából az lenne jó ha az usa-hoz hasonló "kétpártrendszer" lenne itthon is. sokkal hatékonyabb és egyenesebb dolog mint ha van ezer párt akik összevissza csinálnak mindent és semmi felelősségük nincs semmiben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!