Eltékozolt szabadság – Hogyan adja fel a jogait a Nyugat az egyenlőség nevében

2019. október 17. 08:01

Nem csak az állam lehet zsarnok, hanem az a tömeg is, amely meg van győződve arról, hogy abszolút igazságok birtokosa.

2019. október 17. 08:01
Hajdú Tímea
Neokohn

„Az amerikai demokrata elnökjelölt-aspiránsok múlt héten egy LMBT rendezvényen vettek részt, ahol a közösséget érintő kérdésekre válaszoltak. Az egyik aspiráns, a texasi Beto o’Rourke kijelentette, hogy elvenné azoknak a keresztény intézményeknek az adómentességét, akik nem támogatják a melegházasságot, mire a nézőtéren tapsvihar tört ki. A közelmúltban pedig az Egyesült Királyságban született egy bírósági ítélet, amely szerint a Bibliába vetett hit sérti a transzneműek méltóságát és jogait. Mindkét esetben alapvetően a szólásszabadságról, és a lelkiismereti szabadság korlátozásáról van szó.

Az Egyesült Királyságban a vádlott egy orvos volt, aki egy magát nőként meghatározó, biológiai férfit nem volt hajlandó nőnek nevezni. Az, hogy ez az ügy a bíróság elé került és ott a bíró explicite a Bibliát idézve döntött az orvos ellen, azt jelzi, hogy a politikai korrektség már nem pusztán ostoba, belterjes egyetemi vitákról szól, hanem komolyan fenyegeti azokat a klasszikus szabadságjogokat, amelyeket eddig mind Nyugat-Európában, mind az Egyesült Államokban magától értetődőnek tartottak.

Még mindig vannak, akik azt állítják, hogy ez a vita az elfogadásról szól. Szerintük a társadalmi progresszió része, hogy mindenki támogatja a sokszínűséget. Igen ám, de az elfogadás lényege az önkéntesség. Abban a pillanatban, hogy kötelezővé válik, azt már kényszerítésnek nevezzük. Főleg, mivel a mai elfogadás már nem az »élni és élni hagyni« elvén nyugszik, hanem azt követeli az emberektől, hogy olyan dolgokat tartsanak helyesnek és jónak, amelyek szembe állnak az értékrendjükkel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2019. október 17. 19:27
".. a mai elfogadás már nem az »élni és élni hagyni« elvén nyugszik, hanem azt követeli az emberektől, hogy olyan dolgokat tartsanak helyesnek és jónak, amelyek szembe állnak az értékrendjükkel.” Ezzel kimeríti a kommunizmus felfogását.
kingsjewel
2019. október 17. 16:19
Még kb. 20 évig fognak szórakozni,utána az iszlám majd megszünteti a polkorrektséget.
Csomorkany
2019. október 17. 13:51
Azért azon töröm a buksimat, hogy ez nem ennyire egyszerű ügy. Ti "Uram"-nak szólítanátok egy nőnek öltözött transzvesztitát, akiről tudjátok, hogy farka van? Én valszeg nem. Értem, hogy vannak biológiai tények, de amikor beszélgetünk, illik tisztelnem az akaratát is. Az is egy objektív tény, hogy nőnek akar látszani.
Karvaly
2019. október 17. 13:47
Jó a teljes cikk, érdemes elolvasni egészen a konklúzióig: "S mindezeket az igazságokat nem csupán hamisnak nyilvánították, hanem kijelentették, hogy amivel lecserélik őket, azok abszolút és megkérdőjelezhetetlen jellegűek. A természetes társadalmi folyamatok helyett mesterségesen akarnak jobb társadalmat építeni. Az emberiség azonban nem kísérleti nyúl, nem lehet lecserélni, ha megdöglik a laborasztalon. A nyugati emberek által élvezett jogokért generációk harcoltak, amiket nem lenne szabad eltékozolni."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!