Áder Janus

2019. szeptember 23. 11:37

Áder kettős játékba kezdett: a közrádióban a kormány számait támogatja, másutt a 2050-es cél elérését bizonygatja.

2019. szeptember 23. 11:37
Marnitz István
Népszava

„De az összeütközés így is egyre kevésbé kerülhető el. Orbán Viktor kormánya és »szellemi holdudvara« a klímáról szóló, egyre hangosabb vitákban – nyilván – a változások és a gondok jelentőségét lekicsinylő, a főárammal szembehelyezkedő, kényelmes kisebbségi álláspontot találta meg magának. Áder Jánoson kívül mindenki számára egyértelmű, hogy az általa rendszeresen felsorolt, világszintű panaszokkal, érvekkel, irányokkal az Orbán-kormány tételesen szembehelyezkedik. Ilyen például a szén-dioxid-kibocsátás 2050-es megszüntetésének uniós terve, amit az Orbán-kabinet – negyedmagával, 24 ellenében, pénzt követelve – megfúrt.

Ezután Áder János kettős játékba kezdett: míg a közrádióban azonmód a kormány politikáját látszólag alátámasztó számbűvészkedést mutatott be, másutt inkább a 2050-es klímasemlegesség »elérhetőségét« hangsúlyozza. Bár a minap 32 állami vezetővel együtt aláírta az osztrák elnök éles klímakiállását is, újabb közrádiós nyilatkozatában ennek felemlítése helyett „adataival” ismét csak Orbánék gáncsoskodását védte.

Hogy eközben összekeverte az éves szennyezés mértékét az éves csökkentés mértékével?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dmnr
2019. szeptember 24. 04:57
Az ENSZ mostani konferenciáján a fejemet fogtam amikor bejelentették, hogy az USA, Brazília, India, Kína nem kap szót, mert nem tesznek eleget a klímaváltozás fékezéséért. Ez mekkora képmutatás, amikor kb ez a 4 állam felelős a világ szén-dioxid kibocsáltásának nagy részéről és akkor őket nem hallgatják meg. Az ENSZ is egy sóhivatal.
dmnr
2019. szeptember 24. 04:51
Gyengébb képességű újságírók számára: Áder János azt ígérte, hogy 2030-ra a magyar energiatermelés karbon-semleges lesz, aminek a feltétele Paks2 felépítese valamint a napenergián alapuló erőművek kapacitásának megtízszerezése. Ezzel kb elsők leszünk az únióban, akik teljesítik ezt a kritériumot. A kezdő, nehéz szövegértési újságíróknak hozzátesszük, hogy Magyarország a világ szén-dioxid kibocsáltásának 0,2%-áért felelős, vagyis lényegében teljesen mindegy, hogy mi itt mit csinálunk, semmi befolyásunk a világ klímájának bármiféle változására. Ennyit az ellenzék klímavészhelyzet mantrájáról.
puszika
2019. szeptember 23. 18:26
Pistám! Ha képtelen vagy logikus gondolkodásra,legalább ne égesd magad!! A Népszavának már mindegy, POR ÉS HAMU amúgy is!!
Peter8811
2019. szeptember 23. 18:18
Szarnitz Stivün. ez egy nagyon szarvicc volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!