Az elnök aláír

2019. július 15. 07:29

Áder aláírása nem az Ab-beadványon, hanem az Országgyűlés elnöke által már aláírt törvényen landolt, szentesítve azt.

2019. július 15. 07:29
Szüdi János
168 Óra

„A rend kedvéért: mindössze azt kellett volna tennie az ország első polgárának, hogy megkérdezi az Alkotmánybíróságot összeegyeztethető-e a Magyar Tudományos Akadémia kizárása a tudományos élet vérkeringéséből és a kutatóintézeteinek államosítása addig, ameddig Magyarország Alaptörvényéből nem törlik a rendelkezéseket: Magyarország biztosítja a tudományos kutatás szabadságát; Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia tudományos szabadságát; tulajdont kisajátítani csak teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehetséges. 

Miután megjelent törvény ezekről a kérdésekről szól, a napnál is világosabb, az elnöki aláírás – az érdekeltek, a velük szolidáris csoportok, az aggódó sajtó, köztük a 168 óra kérése, felhívása ellenére – nem az alkotmánybírósági beadványon, hanem az Országgyűlés elnöke által már aláírt törvényen landolt, szentesítve azt.

Az elnöki pozíció betöltője nem kockáztatott. Ismeri a taláros testület gyakorlatát, mindig talál megoldást annak igazolására, miért jogszerű a kihirdetett és megtámadott törvényben található megoldás. Kár lett volna húzni az időt. Kár lett volna elhalasztani a majdnem kettőszáz éves Magyar Tudományos Akadémia tönkretételéről rendelkező törvény hatályba lépését.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2019. július 15. 19:55
"azt kellett volna tennie az ország első polgárának" Szerintem meg nem, 89 -ben fel kellett volna lógatni a teljes társulatotokat.
puszika
2019. július 15. 17:06
Ismét bakot lőttél Szüdi elvtárs! Te sem tudod mi a teljesítmény mert világ életedben a kommunisták kapcája voltál és az vagy ma is. Tán el kellene olvasni az államelnökre vonatkozó törvényeket!!!
Óbor Dezső
2019. július 15. 16:59
"Az elnök aláirt" igen buzika az elnök aláirt....de ne hogy már te magyarázd meg hogy mit kellene csinálnia,.. f..kalap!!
Mia szösz
2019. július 15. 16:26
"ameddig Magyarország Alaptörvényéből nem törlik a rendelkezéseket: Magyarország biztosítja a tudományos kutatás szabadságát; Magyarország védi a Magyar Tudományos Akadémia tudományos szabadságát; tulajdont kisajátítani csak teljes, feltétlen és azonnali kártalanítás mellett lehetséges. " Az MTA-t senki nem zárta ki a tudományos élet vérkeringéséből. Az Alaptörvényből semmit nem kell törölni, minden szava érvényes. Igen, Magyarország biztosítja a tudományos kutatás SZABADSÁGÁT. A szabadságát igen - a finanszírozását azonban csak annak, amit hasznosnak tart. Az MTA tudományos szabadságát is biztosítja, ld. fent. Tulajdont kisajátítani??? A 200 éve alapított Tudományos Akadémiának az állam épített székházat, az állam honorálja a köztestületi tagok múltbéli és jelenkori kiváló teljesítményeit. Mitől lennének a kutatóintézetek az MTA "tulajdona"? Fizette? Megdolgozott érte? Az állam hozta létre, és szovjet mintára az MTA alá tette. Eddig is az állam tartotta fenn és tartotta el. A jövőben is az állam tartja fenn és tartja el. Ennyi. Valahol nagy üzlet lehetett benne, hogy ekkora a sipákolás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!