Az első szívdobbanás törvénye

2019. május 30. 21:37

Azt nem értem, hogy a humanitárius és környezetvédő lelkesedés miért nem terjed ki a védekezésre képtelen emberi magzatokra is.

2019. május 30. 21:37
Szalma György
Magyar Nemzet

„Nem csoda, hogy az abortusztilalom vehemens támadások kereszttüzébe került. A napokban érdemes volt figyelemmel követi a legnagyobb amerikai tévétársaságok vitaműsorait, amelyekben sok esetben a műsorvezetők, szerepükből kiesve, az abortuszpárti vitázó oldalára álltak, és az életpárti résztvevőt egymást felváltva próbálták sarokba szorítani. Ez ma így megy. Abortuszpártinak lenni a kifizetődő, ez sokszorosan meghálálja magát a nyugati fősodratú média világában. Nincs ez másképpen Hollywoodban sem.

Jó példa erre az, hogy miután Georgia állam republikánus kormányzója, Brian Kemp aláírta a jövő január elsejétől életbe lépő »szívdobbanástörvényt«, Hollywoodban színészek és filmgyártó cégek bojkottot hirdettek Georgia ellen. Igen, jól értik. Az abortuszpárti celebek bojkottálnak egy amerikai államot, hogy az az ő morális elvárásaiknak megfelelve hozzon törvényeket.

Alyssa Milano színésznő a napokban Twitter-bejegyzésben szólított fel mindenkit, hogy tartózkodjék a nemi élettől mindaddig, amíg a nők »vissza nem nyerik a testük feletti rendelkezést«.

Az abortuszpárti aktivisták néha nem várt helyről kapnak segítséget. Emlékezetes, hogy Emma Bonino olasz abortuszaktivistát – aki a Momentum kampányában is részt vett, illetve egy életet szentelt az abortusz legalizálásának, és aki maga is létrehozott egy olyan illegális klinikát, ahol több mint tízezer magzatot öltek meg – maga Ferenc pápa nevezte Olaszország nagyjai közül valónak, akinek sokat köszönhet az egész világ.

Fokozott figyelmet fordítunk a természet megóvására, az állatok és az erdők védelmére. Ezt a magam részéről támogatom is. Csak azt nem értem, hogy a humanitárius és környezetvédő lelkesedés miért nem terjed ki a védekezésre képtelen emberi magzatokra is, akiket milliószám gyilkolnak meg évente? Ha egy ritka békafaj védelmet élvez, akkor a magzat miért nem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ato boldizsár
2019. május 31. 19:56
Én se értettem sokáig, de a válasz a szokásos: hülyék és elmebetegek vannak azon az oldalon. Hülyék, akik nem fogják fel mit támogatnak és aljas gyíkemberek, akik nagyon is tudják.
péterx
2019. május 31. 09:32
A bűnügyeknél külön minősítés a védekezésre képtelen emberek elleni cselekmény. Valóban érthetetlen, hogy a védekezésre képtelen magzat esetében viszont miért tekintik "jognak" a támadást? Az abortusz védelmezői és bátorítói is eo ipso kiközösítésben vannak a katolikus egyházban. Ferenc pápa a cikkben említett megnyilatkozása - én egyébként nem hallottam/olvastam róla - ezért is több mint furcsa lenne...
Pelso j.
2019. május 31. 09:11
Ha erőlködve összemosol különböző témákat, jelenségeket, abból csak moslék lesz. Nem illik azt produkálni a közvélemény számára.
írmag
2019. május 31. 08:37
Ebben az esetben a "zöld", emberileg éretlent jelent! (a szó helyesírását "érettlen"-kéntnek gondolnám)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!