Kommunista péntek

2019. március 19. 21:14

A legjobb „kommunistává” a gyermek – vagy a gyermeki lélekkel megáldott, ám a felnőttkor határa felé tartó tanuló ifjúság nevelhető.

2019. március 19. 21:14
Udvardy Zoltán
Figyelő

„Mivel a jó kommunista egész életében valamiféle gyermeki szinten visszamaradott felnőtt képzetéhez hasonlít, a legjobb »kommunistává« a gyermek – vagy a gyermeki lélekkel megáldott, ám a felnőttkor határa felé tartó tanuló ifjúság nevelhető. Ők még nem rendelkeznek kellő rálátással, tudással ahhoz, hogy az emberiség szellemtörténetének e korcs vadhajtását, az ezerfelé elágazó, egzotikus színekben tündöklő, ám egy tőről fakadó, mérgező növényt felismerjék, hát jóízűen fogyasztják annak gyümölcseit.

Vegyük például Greta Thunberg esetét. A 16 éves svéd kislány egy szép napon elhatározta, hogy az iskolai tanórák hallgatása, röpdolgozatok kérdéseinek fárasztó kitöltögetése helyett inkább küzdeni fog. Felhívja majd a figyelmet a klímaváltozás fontosságára. Karinthy halhatatlan kötetében, a »Tanár úr kérem«-ben fogadja meg a diák, mikor felkészületlenül felelnie kell matekból, hogy inkább beáll matróznak Fiumében. Csakhogy Greta meg is tette, amit elhatározott. Tavaly szeptemberben az iskolai órák helyett transzparensekkel vonult a svéd parlament elé, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelem fontosságára. A szeptember 9-i választásokig mindennap, azóta minden pénteken valamiféle demonstrációt hajt végre, hogy a svéd kormány csökkentse a széndioxid-kibocsátást.

Ahelyett, hogy szegény gyermeket már az első napon visszazavarták volna az iskolapadba, ahogyan azt életkora és – cselekedeteiből is látható – a körülmények csekély ismerete is indokolttá teszi, a globalista mozgalom forgószélként kapta fel a jobb sorsra érdemes iskolást.

Alig három hónapon belül ez az Asperger-szindrómás lányka (a maoista-posztmarxista világmozgalom beteges élvezettel csüng a bármilyen diszfunkcióban, elváltozásban szenvedő embereken, biodíszletként mutogatva őket cinikus »humanizmusa« igazolásaként) már az ENSZ klímakonferenciáján adott elő. Ne feledjük, Jeanne d’Arc is 16 éves volt – kitűnő PR- fogás egy ilyen korú kislány.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kgyula
2019. március 20. 19:55
"Kommunista péntek" Tényleg komoly trauma érhetett a kommunizmusban, ha még mindig nem enged el, ha még mindig itt tartasz.
puszika
2019. március 20. 10:35
Ennek vagyunk tanúi egész Európában!! A fontos kérdésekben való komcsiknak-libsiknek kedvező döntést a gyerekek felhasználásával akarják befolyásolni. Nálunk ez egyre nagyobb méreteket ölt. Az ellenzék nem tudja befolyásolni annyira a felnőtteket,hogy választást nyerjen. Mára csak a gyerekek maradtak!! Szégyen!!!
duzur
2019. március 20. 09:11
Hát igen. Azok akiknek már rövidebb a jövöjük és a gyors haszon fontosabb mint az egészséges környezet, óriási túleröt képviselnek. De nem csak a diákokkal szemben, hanem az épeszü emberekkel szemben is. Igy lehetett Bécsben is végül keresztülboxolni a Schwechati repülötér 3. kifutópályájának ugymint a Lobau-alagútnak, a megépítését...
annamanna
2019. március 20. 06:01
Ez semmi. Ebben a finn kisregényben https://moly.hu/konyvek/rauha-s-virtanen-a-karacsonyfalopas a korabeli fiatalok a karácsony ellen szerveznek tüntetést. Merthogy az milyen képmutató fogyasztóitársadalmi szörnyűség, van ember, aki gyilkolt azért, hogy ajándékot vehessen a családjának blabla. Az egész teljesen kompletten le van írva, fiatalok készülnek rá, transzparenseket gyártanak este-éjszaka, közösen egy lakásban, ahol minden tinédzser ott is alszik, zenét hallgatnak stb, aztán a tüntetésen felgyújtanak egy karácsonyfát, a sajtó beszámol róla, az emberek megbotránkoznak vagy röhögnek vagy csak nem érdekli őket. Természetesen a tüntetők aktív baloldaliak, be vannak szervezve, de más fiatalok meg jobboldali szervezetekbe vannak beszervezve, úgyhogy minden tini aktívan nyomja a politikát és komplett véleménye van a világról. Ez egy 1970-es kisregény, tehát kb 50 évvel ezelőtti finn állapotokat rögzít, de ebből kiindulva a mai svéd fiatalok tüntetési mániájában nincs semmi új, sőt inkább langyoska az elődök lelkesedéséhez képest, amit akkoriban még tetézett a hippi romantika is. Egy olvasói vélemény a fenti könyvecskéről: "Jóféle könyv ez, örülök, hogy nem ragadtam le a politikai részénél és mögé tudtam látni. Mert ez is olyan igazi volt, a fiatalok, akik azt hiszik, ők fogják megváltani a világot. Szerintem lényegtelen itt ebben a könyvben, hogy bal vagy jobb oldali-e az eszme, amiért lázadni lehet. És ott a tanulság a végén, szépen a sorok között, nem szájbarágva. Mellesleg hihetetlen, hogy tizenévesek ennyit politizálnak. Ez csak manapság nincs így, húsz-harminc-negyven éve így volt? Vagy itthon nem divat már?" Egyébként pedig a svédekre különösen jellemző, hogy az egyik megy a másik után: "A svédeknél jobban tuti senki nem majmolja a divatot. Ha valami beüt, azt jó eséllyel tömegek fogják követni. Fiatal férfiaknál hátranyalt haj, nőknél gumicsizma, derékban bő pulcsik… Kicsit a „mi mind egyéniségek vagyunk” Brian élete-szlogenre emlékeztet." https://velvet.hu/trend/2013/11/03/25_dolog_amit_nem_lehet_megszokni_kulfoldon/ „Megnyirbálja a szabadságjogokat és elnyomja a különvéleményt a konszenzus nevében, nevezhetnénk Észak Kínájának is akár″ – írja Booth." https://index.hu/kulfold/2014/01/29/megsem_olyan_tuti_a_skandinav_alom/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!