Kit zavar a székely zászló, amely egy ártatlan magyar szimbólum?

2019. január 08. 19:45

Erdélyben mióta külföldi a székely zászló? Hamisított etnikai adatok alapján 1920-ban – a trianoni kényszerszerződés értelmében – az erdélyi magyarokkal együtt kapták a területi, helyi címereket, zászlókat és a többi ezeréves nemzeti hagyományainkat.

2019. január 08. 19:45
Szöllősi Antal
Felvidék Ma

„Nem tudni miért, csak a tájékozatlan személyek nem értik, hogy a világon minden közösségnek vannak saját zászlói, címerei, népviseletei, zenei és egyéb népművészeti hagyományai.

Itt, a királyi Svédországban, nekünk, svédországi magyaroknak természetes, hogy a legnagyobb városoktól kezdve a legkisebb faluig megtalálható a svédek helyi címere, zászlaja, és annak használata nem törvényellenes. Az, hogy a sport területén minden sportegyesületnek, klubnak saját zászlaja, színe van, az mindenki számára természetes. Minden nagy svéd vállalatnak saját lobogója leng az irodái, gyárai, üzemei előtt.

Svédországban történelmi zászlóval, címerrel rendelkeznek a tájegységek, megyék és önkormányzatok is. Ennek ellenére léteznek fantázia- és nem hivatalos zászlók, és itt ezek sem zavarnak senkit, használatuk nem törvényellenes. Nagy eltérések, különbségek vannak egyes országokban a külföldi zászlók használatáról szóló szabályok, engedélyek körül. Svédországban semmilyen rendelkezés nem tiltja a külföldi zászlók használatát. Mindenkinek joga van külföldi zászlók használatához, amennyiben azt megfelelően használja.

(...)

Erdélyben mióta külföldi a székely zászló? Hamisított etnikai adatok alapján 1920-ban – a trianoni kényszerszerződés értelmében – az erdélyi magyarokkal együtt kapták a területi, helyi címereket, zászlókat és a többi ezeréves nemzeti hagyományainkat. A városok neveit a legtöbb esetben csak lefordították románra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takita
2019. január 09. 19:19
Az 1919/ 1920-as béketárgyalásokon a Románia által Erdélyre beterjesztett térképeket Emanuel de Martonne francia térképész-professzor készítette a románok által szolgáltatott adatokból, statisztikákból. Később nyilvánosan elismerte, hogy a románok becsapták. Kénytelen volt erre, mert az 1921.évi romániai népszámlálás sokkal több magyart mutatott ki, mint amennyit Trianonhoz hazudtak.Az 1930.évi romániai népszámlálás ugyanezt igazolta. A határok alakulásáról nagyon jó értékelés található az alábbi blog 2018.december -i írásában: https://pangea.blog.hu/
még fokozza
2019. január 09. 10:20
Nem látok az O1G tüntetéseken székely zászlót. Mind fideszes lenne?
Einar
2019. január 08. 20:59
"A régi mániám Tankkal végigmenni Románián Egy Leo kettesen És a kétkezünkben gránát legyen"
3M..
2019. január 08. 20:03
Orbán 2005-ben Tusványoson azt mondta, hogy az autonómiaigényhez kötik a román uniós csatlakozás támogatását. Két év múlva, 2007-ben az Mszp-vel egyetértésben feltétel nélkül megszavazták a románok eu-s csatlakozását. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!