Hazárdjáték

2019. január 17. 07:27

Ilyen rövid idő alatt lehetetlen kibogozni az összegabalyodott szálakat, főleg úgy, hogy ehhez nem kap segítséget Brüsszeltől.

2019. január 17. 07:27
Kottász Zoltán
Magyar Idők

„Mindez persze nem azt jelenti, hogy nem volt jogos népszavazást rendezni egy olyan fajsúlyos kérdésben, amelyről legutóbb 1975-ben mondhattak véleményt a britek, de az 52:48 arányú népszavazási eredmény túlságosan szoros volt ahhoz, hogy egyszeri döntés alapján lépjen ekkorát Nagy-Britannia egy kikövezetlen úton, egy bizonytalan jövő felé.

Az ország nem volt felkészülve erre a döntésre. Olyannyira nem, hogy ez a felkészületlenség azóta a brit politikai és gazdasági folyamatok minden egyes mozzanatában visszatükröződik. Az EU-csatlakozással már sokan próbálkoztak, több-kevesebb sikerrel, s mindenki tudja, milyen bonyolult tárgyalásokkal, bürokratikus útvesztőkkel jár. A kilépést azonban most először kísérli meg egy tagállam, amely rájöhetett arra, hogy ilyen rövid idő alatt lehetetlen kibogozni az összegabalyodott szálakat, főleg úgy, hogy ehhez nem kap segítséget Brüsszeltől.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2019. január 17. 13:46
1. Két évvel ezelőtt becikkelyezték a Brexitet, "hard" formátumban. (Valamit nagyon tudtak előre). 2. Az EU-nak esze ágában sem volt a briteknek a hardbrexitnél kedvezőbb kilépési feltételeket szabni. Az meg már csak természetes, hogy a britek, annál rosszabba nem igazán akarnak belemenni. 3. Nekünk jobb lett volna, ha maradnak, de ha a mostani körülmények között maradnának EU tagok, már nem érnének semmit a számunkra, mert be lennének darálva a IV. Birodalomba ...
Agnieszka
2019. január 17. 10:35
Orbánnak öt gyermeke van, Gáspár, Ráchel, Sára, Flóra, Virág. Ha jól emlékszem, Flóra a legfiatalabb, miatta siránkozorr a Demeter. Egyébként rendben. Tragédia, mikor egy fiatal leány, aki mint hírlik, kirívóan rosszul teljesít az iskolájában, egy ilyen belépőt teljesít az élet iskolájába. Minden körülötte lévő felnőttnek állapotbeli kötelessége lenne figyelmeztetni.
pollip
2019. január 17. 09:00
Mégis milyen terv az, amiben az ír határkérdés nincs rendezve?
popzene
2019. január 17. 08:54
Nem kap segiteget Brusszeltol? Brusszel es az EU maradek 27 tagallama - ideertve Magyarorszagot is - mar reg jovahagyta azt a megallapodast, amit May kitargyalt. Mit kellene meg segiteni? Tovabbi engedmenyeket adni a sajat erdekeink rovasara, amig az angol kepviselok kegyeskednek elegedettek lenni? Megengedni, hogy mindent megtartsanak az EU-s egyuttmukodesekbol, ami a briteknek elonyos, de semmit, ami nekunk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!