Nemzeti gyerekkonzultációt!

2018. november 06. 08:27

Megint mi mondjuk meg Európának, hogy kell élni. Honnan az önbizalom?

2018. november 06. 08:27
Nagy N. Péter
Vasárnapi Hírek

„Megint mi mondjuk meg Európának, hogy kell élni. Mert értékválságban szenved. Infantilizálódik. Megtagadja keresztény gyökereit. Honnan az önbizalom?

Az egymillió alkoholistánk és ijesztő egészségügyi adataink bizonyítják, hogy megtaláltuk a bölcsek kövét? Vagy csak folytatjuk? A németek, majd a szovjet birodalom mellett is megmondtuk a nyugati világnak, merre találja a megváltást. Harmadszorra belátják, hogy rossz az irány, amerre tartanak?

Ha viszont nem csak Európának akarunk üzenni, van miről gondolkodni. Mert egyfelől a nemzeti jövedelemhez képest már most is sok pénzt költ az állam családtámogatásra, európai dobogósok vagyunk. Másfelől nem kis részt a szociális kiadásokból elvett összegeket csatornázták át a családi támogatásokhoz. Ezekből viszont a középosztálytól lefelé szinte semmi sem jut. De ide, a létfenntartásért folyó meddő küzdelemre ítéltek közé sodródtak az egyedülálló szülők, úgy 350 ezer felnőtt és minimum ugyanennyi gyerek szakmai becslések szerint hatvan százaléka is.

Róluk valóban konzultálni kellene. De félő, nem erről, hanem arról fognak kérdezni, miként állítsuk meg a népfogyatkozást. Különös tekintettel arra – ez nem lesz így a konzultációs íven –, hogy ne a szegények, s e körben szinte hiánytalanul a cigányság, hanem a jómód sokasodjon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mcfarlane
2018. november 06. 22:10
"Megint mi mondjuk meg Európának, hogy kell élni. Mert értékválságban szenved. Infantilizálódik. Megtagadja keresztény gyökereit. Honnan az önbizalom?" Megáll az ész. Maga mondja ki a kérdés előtt, hogy "honnan az önbizalom". Magukból az európai gyökerekből. Te gyökér.
bunko_jobbos
2018. november 06. 21:23
"Honnan az önbizalom?" Ezt kérdezem én is: honnan? Hogy mindig belepofáztok a dolgainkba?
Negue
2018. november 06. 20:37
"hogy ne a szegények, s e körben szinte hiánytalanul a cigányság, hanem a jómód sokasodjon.” Igen! Ne a "gyerekgyár" sokasodjon, hanem a felelősen gyermeket vállalók száma, akik dolgozni is akarnak. Jellemző, hogy N. Nagy Péternek, az már nem jön át az agyán, hogy azokra a cigányokra, akik dolgoznak, azokra ugyanazok a szabályok vonatkoznak.
Peter8811
2018. november 06. 20:23
Nagy elvtárs ti tudjátok hogy kell élni félnyugdíjból,nektek meg 500 millió adórajzfilmre, antiszemita kutatásra, felmérésre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!