Háj szö döm münö ku münő!

2018. október 01. 12:44

Sosem gondoltam volna, hogy Székelyföldön büszkén és önként viselik a román nemzeti szimbólumokat.

2018. október 01. 12:44
Kovács Péter
Transindex

„Sosem gondoltam volna, hogy Székelyföldön büszkén és önként viselik a nemzeti szimbólumokat. A román nemzeti szimbólumokat. Tény, hogy míg március 15-én hagyományosan kisebb-nagyobb tömegek gyűlnek össze a köztéri rendezvényeken, addig december 1-én többször volt balhé abból, hogy legalább az állami intézmények alkalmazottai miért nem mentek ki ünnepelni. A román himnuszt lejátsszák, ha kötelező, de gyakran csak a dallamot, szöveg nélkül. Román trikolórt szinte kizárólag azokon az intézményeken lehet látni, amelyek számára a törvény kötelezővé teszi a kifüggesztését.

Ha Székelyföldön meg kell nevezni a közös ellenséget, akkor kórusban zengik Dan Tănasă nevét. A blogger és civil aktivista folyamatosan perel és nyer a székelyföldi intézmények ellen nyelv- és nemzeti szimbólumhasználati kérdésekben. Tănasă állítása szerint a Székelyföldön élő románokat elnyomja a magyar többség; az önkormányzati honlapokon megvalósuló sorozatos visszaélésekről számol be. Az évek alatt, ha Tănasă pert indított valamelyik önkormányzat ellen, az illetékesek már tudták, fel készülhetnek a bíróság elmarasztaló döntésének végrehajtására. Sőt, közösségi támogatással pénzalap is létrejött, amelyből kifizethetik a Tănasă-perekben született ítéleteket végre nem hajtó polgármestereket sújtó büntetéseket…

És lám, lám, mégis van olyan téma, amelyet tekintve a székelyek félretesznek minden ellenérzést, elfelejtenek minden sérelmet, s tömegesen piros-sárga-kékbe öltöznek, román nyelven adnak hangot a hitüknek és meggyőződésüknek, és egy csónakban eveznek a fent említett notórius pereskedővel. Igen, ez a téma a hagyományos család, illetve a házasság intézménye.

Hiába na, az ember a meggyőződéséhez csak addig ragaszkodik, amíg valami nagy veszély rá nem ront hirtelen. Ez esetben a latexbe öltözött, ostorcsattogtató, nemzet- és családgyilkos melegek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2018. október 02. 02:25
Korábbi nyilatkozataiból is sejthető volt, hogy ezzel a Kovácssal valami nincs rendben, most már legalább kiderült, hogy buzi a szerencsétlenje. Kár hogy nemi aberációja miatt még a nemzetiségét is elfelejti és szivárványszínbe öltözik, pedig tudhatná, hogy a székelységet is csak a hagyományos család, a megszületett gyermekek sokasága tudja megmenteni a jövőnek. A buzik nem.
Esvány
2018. október 01. 18:13
"s tömegesen piros-sárga-kékbe öltöznek, román nyelven adnak hangot a hitüknek és meggyőződésüknek, és egy csónakban eveznek a fent említett notórius pereskedővel." Nincs libsi ordenáré csúsztatás és hazugság ellen! Ugyanis székely atyafiak NEM ÖLTÖZNEK piros-sárga-kékbe, s NEM ADNAK HANGOT ROMÁNUL, csupán belinkelnek a Facebook oldalukra egy grafikát (azon van a román felirat), a hagyományos családmodell védelmében (ugyanis Romániában erről lesz ügydöntő népszavazás október 7-én). Tehát a székelyek kiállnak a hagyományos családmodell mellett. Ennyike! "Hiába na, az ember a meggyőződéséhez csak addig ragaszkodik, amíg valami nagy veszély rá nem ront hirtelen. Ez esetben a latexbe öltözött, ostorcsattogtató, nemzet- és családgyilkos melegek.” Ebben megint van két büdös és ordas libsi hazugság: - Nem adták fel az elveiket - Nem a ferde hajlamúak ellen (nem "melegek", hülyelibsi!) állnak ki, hanem a normalitás védelmében! Ha valaki tolerálja a "másságot", attól még nem kell felrúgni és összezagyválni a fogalmainkat. Tehát normális ember nem hívja őket melegeknek és az együttélésüket nem hívja házasságnak. A "fenyegető veszély" pedig leginkább a liberálfasiszták erőszakos anyanyelv-, család- és társadalomromboló nyomulása. Ez kétségtelenül nagyobb veszély, mint a román sovinizmus. De Kovács Péter ezt nem hajlan
TAVIROZSA
2018. október 01. 17:29
"A családot "egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként" meghatározó törvényjavaslat", erről szól a népszavazás. Majd minden Romániában élő eldönti, hogy ezzel egyetért vagy nem . Kár uszítani és hamis érdekellentétet felállítani !
Akitlosz
2018. október 01. 16:19
"Háj szö döm münö ku münő!" Milyen műnő? Gumi vagy szilikon? Fényképes illusztrációval azért jóval könnyebben érthető lett volna a kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!