A Jobbik és az őszi válasz

2018. július 27. 07:53

A Jobbik számára se a gárdázós-keménykedős, se a cuki megoldás nem eredményes, ráadásul a tagság jó része gyorsan követte az önmagában a nemzeti radikálist ismét felfedező Toroczkai Lászlót.

2018. július 27. 07:53
Kacsoh Dániel
Magyar Hírlap

„A helyzet a következő: se a gárdázós-keménykedős, se a cuki megoldás nem eredményes, ráadásul a tagság jó része gyorsan követte a pálfordulásokhoz korábban alelnökként is asszisztáló, önmagában a nemzeti radikálist ismét felfedező Toroczkai Lászlót és kiutált körét. Vagyis se nyertes recept, se támogatók, se pénz. Csak kudarcok.

A jelek szerint a régi-új vezetés most egyszerre akar megfelelni a maradék régisulis támogatóknak, vagyis azoknak, akik a gárdamellényt még őrizgetik a szekrény mélyén, valamint azoknak, akik a balvilág felől közelítenek feléjük. Előbbi célt szolgálhatja az immár jogerősen is szkinhednek nevezhető Sneider Tamás elnöki székbe emelése, illetve az általa emlegetett furcsa önmeghatározás, míg utóbbit a szemrebbenés nélkül magyarázó Volner János minapi okfejtése arról, hogy a készülő stratégia a szabadság eszméjére épül. Az SZDSZ-re való utalás természetesen nyilván megint totális véletlen, az európai, demokratikus hagyományok ápolásának ködös igénye azonban továbbra is felettébb disszonáns egy nemrég még uniós zászlót égető különítménytől.

A Jobbik ráadásul nem csupán ideológiai, hanem anyagi természetű kérdésekre is adós a válaszokkal. Vezető politikusai olykor egymásnak is ellentmondó nyilatkozataiból legalábbis nem derül ki egyértel­műen, hogy pontosan kinek és mennyivel tartoznak, mikor jönnek egyenesbe. A tegnap kiszivárgott hangfelvétel csak ront a helyzeten. Vagyis nem tudni, mekkora is az a szociális nemzeti adósság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szívemből magyar
2018. július 28. 13:07
Több mint egymillió szavazó nem eredmény? Akkor mi te kretén?! Hozz létre egy pártot és meglátjuk mennyi szavazatot sikerül begyűjtenéd média nélkül és a fidesz-ballib média támadásai közepette.
formaegy
2018. július 28. 09:47
Tetszett az a jobbikos kijelentés, hogy ők szavazatért soha nem ajánlottak fel pénzt. /pénzt ajánlottak Sneider támogatásáért a küldötteknek/ ))))) Emlékezzünk a választásokra - amikor pénzt ajánlott a Jobbik az LMP-s visszalépésért.))) Mit is mondtak? Viccnek szánták.)))) Vona elüdülte az összekalapolt pénzt, így nem meglepő, hogy visszatér a politikába. Persze volt ember aki egy percre is elhitte, hogy távozása valós? Lehet ballibesek újra adakozni, mert szegény Vonának elfogyott a pénze.))))
Akitlosz
2018. július 27. 20:05
"A Jobbik számára se a gárdázós-keménykedős, se a cuki megoldás nem eredményes, " Mihez képest? Hány párt is ért el akárcsak egyszer is 20%-nyi szavazatot választáson 1990. óta? Segítek. Öt. A Jobbikkal együtt. Távol van ez az eredménytelenségtől.
Karbantartó9
2018. július 27. 17:13
Tunya vélemény megkerülhetetlen! Ja, nem írt semmit? Azt azért megkerüljük :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!