Titkosszolgálatok hatalmában

2018. június 05. 20:26

Az egykori Securitate hamvaiból újraélesztett Román Hírszerző Szolgálatot a politikum, a mindenkori hatalom engedte ekkorára nőni, idefejlődni. Amíg őket szolgálta, nem volt bajuk vele, most azonban, hogy ellenük is dolgozik, mumussá vált, s mivel a vezetők többsége nem tisztességes, így zsarolható, kézben tartható, nem mernek fellépni a titkosszolgálatok egyre kiterjedtebb uralma ellen. Románia pedig szép lassan ismét az erőszakszervezetek hatalma alá kerül.

2018. június 05. 20:26
Farkas Réka
Háromszék

„Ha a hírszerzők szóvivőjének hiszünk, úgy is döbbenetesen magas a nemzetbiztonsági okokból lehallgatottak, megfigyeltek száma. Régóta tudjuk, nagyságához, lakosságához viszonyítva jóval nagyobb apparátussal és sokkal több pénzből dolgoznak a román titkosszolgálatok, mint a terrorfenyegetettség alatt álló nyugat-európai országok hasonló szervei. Évről évre nőtt a költségvetésük, és minden büdzsékiegészítéssel újabb milliókat utaltak ki nekik. Pedig Románia nem áll háborúban, a bevándorlók is kerülik, amennyire tudják, a túlburjánzó korrupción, no meg az újra és újra előkapott, nagy hangon terjesztett, de mondvacsinált magyar- és székelyveszélyen kívül más fenyegető vésszel nem tudtak előrukkolni. Ilyen körülmények között tehát az is nagyon sok, ha nem hatmillió, csak félmillió állampolgárt hallgattak le.

Az egykori Securitate hamvaiból újraélesztett Román Hírszerző Szolgálatot a politikum, a mindenkori hatalom engedte ekkorára nőni, idefejlődni. Amíg őket szolgálta, nem volt bajuk vele, most azonban, hogy ellenük is dolgozik, mumussá vált, s mivel a vezetők többsége nem tisztességes, így zsarolható, kézben tartható, nem mernek fellépni a titkosszolgálatok egyre kiterjedtebb uralma ellen. Románia pedig szép lassan ismét az erőszakszervezetek hatalma alá kerül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre2015
2018. június 08. 01:13
Magyarországon is ez van valamelyest.
Vakfolt
2018. június 06. 12:51
Románia egész történelme során így élt, ezt szeretik, hát mindenki kapja meg amit szeretne, nahát.
Tidal_wave
2018. június 06. 10:56
Még szerencse, hogy a jelenlegi ellenzék a román korrupcióellenes ügyészséget tekinti példának, amit a titkosszolgálatok irányítanak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!