Két Geréb Ágnes van

2018. június 29. 22:25

A köztársasági elnök ezt az erős, határozott, tiszteletreméltó asszonyt részesítette kegyelemben, nem a szülések alatt hibázó orvost.

2018. június 29. 22:25
Élő Anita
Heti Válasz

„A mi olvasatunkban ezt a kettősséget fejezte ki a köztársasági elnök kegyelme is: a 64 éves, négygyermekes családanyának, aki egész életét a magyar szülészetek humanizálásának szentelte, nem kell börtönbe vonulnia. Viszont érintetlenül hagyta a foglalkozástól való eltiltást, vagyis azt, hogy tíz évig szülész-nőgyógyász orvosként vagy szülésznőként gyermekek születésénél nem segédkezhet. Nem mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól sem. Nem kétséges ugyanis, hogy szülészként hibát követett el, amely egy kisbaba halálához egy másik súlyos sérüléséhez vezetett.

Ugyanakkor mindez nem teszi semmissé az életművét, például, hogy először engedett be apákat a szülőszobába, megteremtve egy rideg, medikalizált világban a családi meghittség érzését. Hogy milyen fontos szerepe van a kíméletes, békés születés (sajnos máig korlátozott) elterjesztésében, és abban is, hogy végül Magyarországon is megteremtődött az otthonszülés szabályozott rendje. Nem úgy, ahogy ő szerette volna, hanem óvatosabb, biztonságosabb változatban.

A köztársasági elnök ezt az erős, határozott, tiszteletreméltó asszonyt részesítette kegyelemben, nem a szülések alatt hibázó orvost. Azt a Geréb Ágnest, akinek elveire sokan felfigyeltek, fanatikusként imádják, míg másokat vitára ingerelt, érvelésre, saját álláspontjuk megvédésére, sokszor módosítására. Osztozunk örömükben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. június 30. 22:40
Azt azert tegyuk hozza hogy sok az olyan klinika ami nincs felszerelve minden letezo komplikaciora es olyankor pl atkuldik egy korhazba... Nekem most szuletett a harmadik gyerekem, jo klinikat valasztottunk de orultunk is utolag mert nagyon jo volt a doki. Koldokzsinor problemat egy masodperc alatt megoldotta ugy hogy felesegem eszre se vette, en mondtam neki utolag hogy mi volt. Igaz, ketezer eurot kert a szulesert dehat mi akartunk elit klinikat... Ugy voltunk vele hogy harmadik es eselyesen utolso gyerekunk jojjon vilagra a legjobb feltetelek kozt. Nem bantuk meg.
írmag
2018. június 30. 21:50
Kedves Élő Anita! Egyedül a hóhér az, aki tovább folytathatja a mesterségét a szakmájában az általa elkövetett haláleset miatt. Geréb Ágnes nem az. Tehát helyes a döntés!
Autofocus
2018. június 30. 21:17
Hogy a régi anekdota aktualizált parafrázisát idézzem, megkérdezik a német futballdrukkert a VB csoportmeccsek után e kvantumfizikai témában, és azt mondja, kell, hogy legyen egy párhuzamos univerzum, ahol ugyanolyanok a gravitáció törvényei, a fénysebesség, a periódusos rendszer, ugyanúgy keringenek a galaxisok, bolygók, egyetlen különbség, hogy nem esik ki a csoportkörből a Nationalelf.
cicabogyo
2018. június 30. 15:25
Nem az otthonszulést kellene ennyire tolni, hanem azt, hogy a szulészetek ne mészárszékekre hasonlítsanak, minél inkább barátságos, nyugodt kornyezetben torténjen a szulés, családias légkorben, de a kórházban, ahol baj esetén azonnal rendelkezésre áll minden. Engem is, és a legtobb korombeli not is, aki az elso gyerek elott áll még és szeretne, a szulészetekrol hallott torténetek és az ismert korulménnyek, a kotelezo beontések és gátmetszések, a korszeru fájdalomcsillapítás hiánya, az eroltetett császármetszések és hasonlók az, ami elrettentenek akár annyira is, hogy kétszer is meggondoljuk a gyerekvállalást, mert senki sem akar egy szulésben megnyomorodni vagy egy fogyatékos gyereket. Szerintem ha ennyire családfokuszú a mostani politika, ennek kiemelt helyen kellene szerepelnie. A pénzt a gyerekemhez megkeresem én, nem kell az ingyenpénz, de szeretném anélkul megszulni oket, hogy halálfélelmem lenne! Szeretnék bízni az orvosomban és egy nagyon fontos családi pillanatot a fontosságának megfeleloen a leheto legjobb, legnyugodtabb módon megélni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!