NER Rómeók és NGO Júliák

2018. április 24. 11:09

Elsőre persze csak ennyi. Két hölgy jelzi a köz felé a politikai tárgyú szexuális preferenciáját.

2018. április 24. 11:09
Varga-Bíró Tamás
Demokrata

„Sokáig töprengtem, hogy vajon mi lehet a valódi célja a szombati tüntetéseknek? Mert ahogyan egy kedves kollégám oly találóan megjegyezte, ezek a fiatalok csupa olyan dologért tüntetnek, ami már megvan. Lásd: jogállam, demokrácia, szólásszabadság, sajtószabadság etc. Ezzel a fajta logikával igazán tüntethetnének a kijárási tilalom ellen is. Vagy azért, hogy ne legyen kötelező hidzsábot viselni a Szent István-bazilikában. Aztán… szembejött velem az interneten egy fotó. S ha töprengésem tárgyára a választ nem is adta meg, más, sokkal ijesztőbb perspektívákra nyitotta fel szememet.

A képen két fiatal hölgy tartott közösen egy táblát. A táblán a következő felirat állt:

NEM SZEXELEK FIDESZESSEL

S bevallom, noha elsőre szánalmasan megmosolyogtató volt is ez a felettébb egyértelmű üzenet, azért sokadik olvasatra végtelen szomorúsággal töltött el. Igazából nem a tüntetések mikéntjére kaptam választ általa, hanem arra nézvést lettem pluszinformációval ellátva, hogy ez az egész őrület hová fajulhat.

Látszatra ez a szöveg nem más, mint színtiszta provokáció. Kivagyiság, polgárpukkasztás, álságos merészség. Egyszóval minden olyan, amit egy fiatalnak kötelezően tennie kell, hogy megkapja a társadalomtól azokat a válaszreakciókat, amelyek segítségével bele tudja építeni a saját személyiségébe a beépítendő kódokat. Azokat a kódokat, amelyek a későbbiekben segíteni fogják őt a beilleszkedésben. Minden más esetben ennek venném tehát ezt a fajta szándékos átugrását a toleranciaküszöbnek. Valójában azonban ez most egy igen rossz ízű, igen rossz funkciójú kovász. S a tészta, ami általa dagad, túlmutat mindenen, amit emberségnek, magyarságnak, filantrópiának nevezünk.

Elsőre persze csak ennyi. Két hölgy jelzi a köz felé a politikai tárgyú szexuális preferenciáját. Elvárásaikat, egyéni szimpátiájukat nem valamiféle bonyolult cenzushoz, hanem csupán pártálláshoz kötik. Lehet tehát a szerelmük pedofil cigánygyűlölő, anyagyilkos szoci vagy jobbikos rabló, csak éppen fideszes ne. Ám legyen, mondanám, ha a történet ezen a ponton megállna, önmagába hajlana akár egy circulus vitiosus, és elhalna szép lassan. Csakhogy ami ebből ki tud sarjadni, az ijesztőbb lehet, mint a legrémesebb rémálmaink.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. április 24. 19:34
Hát, nem t'om... Én nem politikáról szoktam beszélgetni a "kiszemelt" hölggyel. De most akkor javasolnék a fideszes férfitársaknak egy jó játékot. A becserkészés szakaszában kerüljék a politikai témákat. Szexelés után, utójátékként súgják az új, vagy alkalmi csaj fülébe: "egyébként fideszes vagyok"... :-)
Rabonban
2018. április 24. 19:13
Miközben ezek a nagy antifák, megkérdezném tőlük, mi lesz a következő? Nem kívánnak egy étteremben enni, egy buszon, vonaton utazni velünk? Esetleg megkülönböztetett jelet nem kell majd viselnünk?
prosperitas
2018. április 24. 18:51
Árkok betemetésére ebben a szétszakított társadalomban csak az ellenzék képes. Így: nem szexelek fideszessel. :-)!
Mutimi
2018. április 24. 17:11
Egyszerűen közönséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!